Bob-acties Veilig verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland voert gedurende het hele jaar actie om de Bob onder de aandacht te brengen van weggebruikers. Hieronder leest u hoe.

Bob-campagneteam

Het hele jaar door  bezoekt het campagneteam diverse evenementen. Denk hierbij aan het Bevrijdingsfestival, de Keiweek, Noorderzon, kerstmarkten en Eurosonic. Tijdens de evenementen leggen campagneteamleden aan bezoekers (vooral jongeren) uit wat de gevolgen kunnen zijn als je teveel alcohol drinkt. Daarbij worden ze ook gewezen op de Facebookpagina van Bob.

Het Bob-campagneteam werkt daarnaast mee aan politiecontroles in de provincie. De teamleden geven voorlichting en geven Bob-sleutelhangers cadeau aan mensen die nuchter achter het stuur zitten.

Ook tijdens de feestdagen

Van 16 tot en met 20 december trekt het Bob-campagneteam door de provincie Groningen om alle wethouders en/of verkeersambtenaren te vragen vriend van Bob te worden. Daarnaast ondersteunt VVN de politie tijdens alcoholcontroles, waarbij oliebollen worden uitgedeeld aan automobilisten die niet hebben gedronken.