Moddercampagne

Het is oogsttijd. Na de aardappelen gaan in onze provincie ook de suikerbieten en de mais van het land. Er is dus wat meer landbouwverkeer van en naar het land. Daardoor ligt er meer modder op de weg dan anders. Het verkeer moet dan ook rekening houden met gladheid.

Niet alleen weggebruikers moeten alert zijn, ook degene die de oogst binnenhaalt. Die is verplicht om tijdens de oogst borden langs de weg te plaatsen om weggebruikers te waarschuwen. En als het werk klaar is moet de vervuiler de weg weer schoonmaken en de borden (laten verwijderen). 

De overheden in Groningen attenderen bestuurders van landbouwvoertuigen op hun verantwoordelijkheid door middel van een folder (zie bijlage rechts op deze pagina). De folder wijst hen onder andere op het schoonhouden van de wegen in de oogsttijd.

Daarnaast wordt via een radiospot aandacht gevraagd voor (de risico's van) modder op de weg. In de spot vraagt (ex-)weerman en boer Derk Bosscher aan de weggebruiker om op zijn beurt alert te zijn en rustig te rijden.  Ook komen er borden langs de weg, online banners en advertenties in lokale kranten die bestuurders wijzen op de risico's van modder op de weg.

Beluister hieronder de radiospot:

Beluister hieronder een interview met Arjan van der Zwaag van Verkeerswijzer Groningen op Radio Noord over de moddercampagne:

Klik hier voor een tv-item met Derk Bosscher over modder en landbouwvoertuigen.