MONO - Ongestoord onderweg

Onderweg even een appje sturen, een mail beantwoorden of een kort belletje plegen. Het lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Smartphonegebruik in het verkeer is namelijk levensgevaarlijk. Daarom is het belangrijk om MONO te rijden. Oftewel: ongestoord onderweg, zonder gebruik van de mobiele telefoon. 

De landelijke verkeersveiligheidscampagne MONO, Ongestoord Onderweg richt zich op dit onderwerp. Verkeerswijzer Groningen draagt de campagne uit in de provincie Groningen. Hij begint dinsdag 21 september.

Doel van deze MONO-campagne is om minder fietsers hun telefoon te laten gebruiken in het verkeer. Dit is namelijk gevaarlijk, en verboden. Er staat zelfs een boete op van honderd euro. 

De campagne in de provincie Groningen

Verkeerswijzer Groningen ondersteunt de campagne MONO Ongestoord Onderweg met borden langs de weg en posters. Daarnaast adverteren we op Facebook en Instagram. Wie doorklikt, komt op onze landingpage terecht met tips. 

Ook op straat zijn we weer te vinden: het Verkeerswijzer Groningen team gaat de provincie in met de 3D afleiding bike en het MONO fotoframe. Wil je weten waar die staat? Hou onze agenda in de gaten.

Telefoon op stil

Wist je dat: Lezen en schrijven van berichtjes op je smartphone het risico op een ongeval minstens 25 keer vergroot? En vooral binnenkomende berichtjes een grote verleiding vormen? Zet je je telefoon op stil en hou je hem in je zak, dan fiets je een stuk veiliger.