N366 Veilig

De provinciale weg N366 tussen Veendam en Ter Apel was jarenlang één van de meest onveilige wegen in de provincie Groningen. Tussen 2005 en 2009 gebeurden er op de N366 in totaal 423 ongelukken. Daarmee stond de weg op de tweede plaats in de provinciale top 10 van meest gevaarlijke wegen. Reden genoeg om er in 2009 een verkeersveiligheidsproject te starten!

Sinds 2009 werken de provincie Groningen, de gemeenten Pekela, Stadskanaal, Veendam en Vlagtwedde, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie samen om de verkeersveiligheid op de weg te verbeteren. Ze zetten een projectmatige en geïntegreerde aanpak in waarin infrastructuur, handhaving en voorlichting centraal staan. De weginrichting van de N366 wordt ingrijpend vernieuwd. Bij de start van het project was de verwachting dat die vernieuwing in 2015 gereed zou zijn. Maar door een vertraging van verschillende grote projecten is de weg waarschijnlijk pas in 2019 helemaal klaar.

De projectpartners zetten ondertussen politiecontroles en voorlichtingsacties in om weggebruikers te wijzen op veilig verkeersgedrag. Wat er allemaal gebeurt in het project leest u op de website www.n366veilig.nl (opent in nieuw tabblad).