Nieuws

MONO fietscampagne weer van start

Op dinsdag 21 september gaat de MONO fietscampagne weer van start. Onderweg even appen of bellen, het is zo gemakkelijk. Maar het is gevaarlijk, en het mag niet.

Lees meer
Lees meer

Modder van de weg? Mooi veur mekoar!

Het is weer oogsttijd. En dus tijd voor de jaarlijkse campagne 'Modder van de weg? Mooi veur mekoar!'. Verkeerswijzer Groningen wil op deze manier ongelukken door uitglijdend verkeer helpen voorkomen.

Lees meer

De scholen zijn weer begonnen

Op maandag 23 augustus beginnen de scholen weer. Dat betekent: meer drukte in het verkeer, dus extra opletten geblazen.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Fijne zomer!

Verkeerswijzer Groningen wenst u een fijne zomervakantie!

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Meer automobilisten onder invloed

Het aantal automobilisten dat met te veel drank op aan het verkeer deelnam, is gestegen. In 2017 deed 1,4 procent dit, in 2019 2,3 procent.

Lees meer
Lees meer

Lees meer

MONO Ongestoord Onderweg

Onderweg even een appje sturen, een mail beantwoorden of een kort belletje plegen. Het lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Smartphonegebruik in het verkeer is namelijk levensgevaarlijk.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Ben je Bob, zeg het hardop

Ben je Bob, zeg het hardop. Ook al gaan we niet naar restaurants, zijn er geen grote kerstborrels en kunnen we ook veel minder bij elkaar op visite; mensen zullen elkaar wel opzoeken tijdens de feestdagen.

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer

Modder van de weg? Mooi veur mekoar!

Het is weer oogsttijd. Boeren en loonwerkers rijden met groot materieel om de oogst van het land te halen. De modder die daarmee op de weg komt, zorgt ervoor dat de weg verraderlijk glad kan zijn.

Lees meer

Naar school? Ga lopend of op de fiets

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is een campagne gestart om ouders en kinderen op te roepen zoveel mogelijk lopend en fietsend naar school te komen. Zo wordt de schoolomgeving rustiger, overzichtelijker en veiliger en doen de kinderen belangrijke verkeerservaring op.

Lees meer

Reclamezuilen langs de weg: gevaarlijk?

De Vereniging Verkeersslachtoffers (VVS) vindt dat reclamezuilen langs wegen en provinciale wegen moeten worden verboden. Volgens hen vormen deze een te grote afleiding voor de weggebruikers. Maar leiden de reclamezuilen ook daadwerkelijk tot gevaar?

Lees meer

Weer naar school of college? Pak de fiets!

De zomervakantie is weer voorbij en dat betekent dat de meeste mensen weer naar school, college of het werk gaan. Normaal gesproken reizen veel jongeren in het noorden met het openbaar vervoer. Maar nu is daar, als gevolg van de coronamaatregelen, maar beperkte ruimte beschikbaar.

Lees meer

De scholen beginnen weer: veilig onderweg

Vandaag gaan de scholen weer van start. Dat betekent dat er veel kinderen op de fiets stappen, wat soms best even wennen kan zijn. Daarom moeten we er met zijn allen voor zorgen dat het veilig is op de weg. Bijvoorbeeld door de ochtendspits te vermijden, of zoveel mogelijk thuis te werken.

Lees meer

Verkeersborden in Nederland nu ook digitaal beschikbaar

Als eerste land ter wereld krijgt Nederland vanaf deze week een digitaal overzicht van alle verkeersborden. Dat overzicht is voor iedereen beschikbaar. Het gaat hierbij onder andere om de afbeelding van het bord, de aanduidingscode en de precieze locatie van het bord.

Lees meer

70-plussers vaker betrokken bij dodelijk fietsongeluk

Tussen 1999 en 2019 is het aantal 70-plussers dat omkwam met de fiets met 68 procent gestegen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De stijging onder 70-plussers komt waarschijnlijk doordat ouderen steeds meer en langer blijven fietsen, mede dankzij de e-bike.

Lees meer

Iedereen blij thuis in Onderdendam

In het noorden van Groningen wordt gewerkt aan de provinciale wegen. De omleidingsroutes leiden door Onderdendam. Om ervoor te zorgen dat inwoners van Onderdendam zo min mogelijk hinder en overlast ervaren is de voorlichtingscampagne “Iedereen BLIJ thuis” gestart.

Lees meer
Lees meer

In heel Nederland rustig op de weg, behalve in Groningen

Overal in Nederland is het rustiger op de weg, behalve in Groningen. In onze provincie is het nu in verhouding zelfs drukker op de weg dan elders in het land. De files als gevolg van drukte op de weg blijven vooralsnog uit. Hoe kunnen we dit verklaren?

Lees meer
Lees meer

Gezond en veilig op de fiets naar school

Op de fiets naar school heeft een heleboel voordelen: het is niet alleen leuk en gezond, maar ook belangrijk in deze tijd. Initiatieven in Groningen zorgen ervoor dat de fiets naar school vaker wordt gepakt en dat de route naar school toe veilig kan worden gefietst.

Lees meer

Steeds meer rijbewijzen afgepakt:

De afgelopen jaren worden er steeds meer rijbewijzen ingevorderd. Ook dit jaar lijkt het aantal, ondanks het feit dat we een lange periode werden opgeroepen om zo min mogelijk de weg op te gaan, wederom te stijgen.

Lees meer

Vanaf 1 juni mondkapjes verplicht in het OV

Vanaf 1 juni 2020 is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht in het openbaar vervoer. Zo ook in Groningen. Met een niet-medisch mondkapje bescherm je jezelf en je medepassagiers als je deze zorgvuldig draagt en gebruikt.

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Verkeerslessen stoppen tijdelijk; op naar het nieuwe schooljaar!

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan, raken ook de activiteiten van Verkeerswijzer Groningen. Concreet betekent dit dat al onze verkeerseducatieve activiteiten op scholen tot de zomervakantie niet door gaan. We beginnen het schooljaar 2020-2021 met een schone lei.

Lees meer

Aantal jonge verkeersslachtoffers gestegen met een kwart

In 2019 kwamen in Nederland 661 mensen om door een ongeluk in het verkeer. Het aantal jongeren tussen de 20 en 30 jaar dat omkwam door een verkeersongeluk steeg ten opzichte van 2018 met 25%. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

Lees meer

Halvering verkeersongevallen door coronacrisis

Het aantal verkeersongelukken in Nederland is door de coronacrisis met de helft gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van STAR. Ook de tijden waarop de meeste ongelukken gebeuren, verschuiven ten opzichte van vorig jaar.

Lees meer

90% minder check-ins in het OV

Reizen met het openbaar vervoer is alleen nog toegestaan als het noodzakelijk is, bijvoorbeeld vanwege een vitaal beroep. Deze maatregel wordt serieus genomen: het aantal check-ins met de OV-chipkaart is namelijk met wel 90% gedaald.

Lees meer

Daling van 65% verkeersdrukte tijdens de coronacrisis; en daarna?

Sinds de coronacrisis ziet de wereld er anders uit. We worden massaal opgeroepen om thuis te werken en dat is goed te zien op de weg. Het verkeer op de snelweg is gedaald met maar liefst 65%. Dit is een interessant gegeven om mee te nemen voor na de crisis: moeten we meer thuiswerken?

Lees meer

Nieuw verkeersmodel in de gemeente Groningen

Naar welke verschillende plekken reizen mensen eigenlijk? En welke combinaties van vervoersmiddelen zijn er allemaal mogelijk? Deze vragen wil de gemeente Groningen beantwoorden met een nieuw verkeersmodel dat door Sweco en 4Cast wordt ontwikkeld.

Lees meer

Werk Rijkswaterstaat gaat zoveel mogelijk door

Ondanks de impact van het coronavirus, doet Rijkswaterstaat er alles aan om de projecten, werkzaamheden en aanbestedingen door te laten gaan. Uiteraard onder voorwaarde dat de gezondheid van mensen en de veiligheid en kwaliteit van het werk zijn geborgd. Dit werk is namelijk van vitaal belang voor Nederland.

Lees meer

Annuleren activiteiten

Vanwege de (landelijke) maatregelen om het Corona virus verder tegen te gaan, hebben wij besloten om alle (verkeerseducatie) activiteiten van Verkeerswijzer Groningen (in ieder geval) tot 11 mei te annuleren.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer

Buitenlandse studenten op de fiets vaker brokkenpiloten

Buitenlandse studenten krijgen vaker een ongeluk op de fiets dan Nederlandse studenten, ook al hebben ze al wat fietservaring. Het probleem lijkt hem dan ook niet te zitten bij het beheersen van het fietsen, maar bij het overtreden van de verkeersregels.

Lees meer

Gordel om op de trekker

Sinds 1 januari 2020 is het dragen van een gordel op de trekker opgenomen in de Arbowet. De bestuurder van een trekker is verplicht om voldoende maatregelen te nemen om letsel bij een ongeluk te voorkomen.

Lees meer

Eén op de drie fietsers gebruikt nog altijd geen licht

Als je met goedwerkende fietsverlichting fietst, is de kans op een ongeluk met een motorvoertuig in het donker ongeveer 17 procent lager. Toch voert nog steeds één op de drie fietsers in Nederland geen voor- en achterlicht bij schemer en duisternis.

Lees meer

Ergernissen achter het stuur

Bumperkleven en telefoongebruik achter het stuur: uit onderzoek van Allianz Direct blijkt dat dit de grootste ergernissen zijn van weggebruikers. Daarnaast staan linksrijders, automobilisten die afval uit het raam gooien en langzame rijders ook in de top.

Lees meer
Lees meer

Koplampen auto’s te fel: aantal klachten neemt toe

Heb jij de laatste tijd ook last van te felle koplampen van medeweggebruikers? Onderzoek van ANWB toont aan dat steeds meer mensen er last van hebben in het verkeer. Gevaarlijk, want met te felle koplampen kun je medeweggebruikers verblinden.

Lees meer

Minder verkeersovertredingen in tweede tertiaal 2019

In het tweede tertiaal (mei t/m augustus) van 2019 zijn er minder verkeersovertredingen geregistreerd dan in dezelfde periode van het jaar 2018. In 2019 waren dit er 2,9 miljoen, in tegenstelling tot de 3,2 miljoen overtredingen in 2018.

Lees meer

Aftrap Groningse Bob-campagne in Hoogezand

Vanmorgen startte de Groningse Bob-campagne bij het voormalige gemeentehuis in Hoogezand. Tijdens het startmoment werd Jaap Borg (wethouder gemeente Midden-Groningen) als eerste Groningse wethouder officieel ‘vriend van Bob’.

Lees meer

Lachgas in het verkeer: niet om te lachen

De kortdurende, maar sterke roes van lachgas. Steeds meer mensen gebruiken lachgas nu ook achter het stuur. Het gebruik van lachgas is niet verboden, maar wel heel slecht: zowel voor de gezondheid, als voor het milieu.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Veilig op de fiets in het najaar

De winter komt eraan en daar moeten we onze fietsen op voorbereiden: ze moeten goed verlicht zijn in het donker en de remmen en banden moeten klaar zijn voor de gladheid en sneeuw.

Lees meer

Fietsverlichting: verblind je tegenligger niet

Het wordt later licht en eerder donker. Dat betekent dat we ons fietslicht goed in orde moeten hebben. Maar wist je dat veel mensen hun fietslicht niet goed hebben afgesteld en hun tegenliggers ermee verblinden? Hoe zit dat met jouw fietslicht?

Lees meer

Lees meer

Beijumkorf verkeersveilige school

Basisschool OBS De Beijumkorf in Groningen is officieel benoemd tot verkeersveilige school. Dat betekent dat de kinderen van de school speciale verkeerslessen krijgen en deze ook oefenen in de praktijk.

Lees meer

Fiets jezelf gelukkig en gezond!

Vind je je gezondheid en geluk belangrijk? Stap dan eens lekker op de fiets! Onderzoeken tonen aan dat fietsen gezond is én dat het zorgt voor een gelukkig gevoel.

Lees meer
Lees meer

Significante stijging aantal snelwegongevallen

In de periode 2013-2018 is het aantal snelwegongevallen in ons land toegenomen van 17 duizend naar 38 duizend. In dezelfde periode is het aantal dodelijke verkeersslachtoffers op snelwegen gestegen van 63 naar 81.

Lees meer
Lees meer

Speed-pedelec op de weg of het fietspad?

De speed-pedelec mag nu op acht provinciale fietspaden buiten de bebouwde kom ook op het fietspad rijden. Dat is op die plekken veiliger voor deze snelle fietsers en voor het overige verkeer.

Lees meer
Lees meer

Duizenden Groningers en Drenten extra op de fiets!

Een paar duizend Groningers en Drenten extra die de fiets pakken. Dat was het doel van het eerste fietscongres dat het samenwerkingsverband Regio Groningen-Assen op donderdagmiddag 19 september in Roden organiseerde.

Lees meer

Fietstsimuleringsproject HiBike gestart

Basisschoolleerlingen in Marum en Vriescheloo gaan een maand lang aan de slag met het fietsspel HiBike. HiBike is een initiatief van de provincie Groningen en Huis voor de Sport Groningen om kinderen en ouders op een leuke manier in beweging te laten komen.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Modder van de weg? Mooi veur mekoar!

Het is weer oogsttijd. Boeren en loonwerkers rijden met groot materieel om de oogst van het land te halen. De moddercampagne vraagt om onderling begrip en om rekening met elkaar te houden.

Lees meer

Samen met je Scootervrienden veilig op pad!

In Nederland is het een geliefd vervoersmiddel: de scooter. Scooterrijden is leuk, en ook nog eens een handige manier om op school, je werk, bij vrienden of de sportclub te komen. Toch ben je als scooterrijder erg kwetsbaar is het verkeer.

Lees meer

Lees meer

Factsheet over kinderen in het verkeer

De SWOV-factsheet over kinderen in het verkeer is geactualiseerd. In de factsheet komt onder meer naar voren dat de verkeersveiligheid voor kinderen de afgelopen decennia sterk is verbeterd, al lijkt de afname in verkeersdoden de laatste jaren wel te zijn gestagneerd.

Lees meer

Lees meer

De scholen zijn weer begonnen

Na 6 weken zomervakantie gaan veel kinderen weer of voor het eerst alleen naar school. Op de weg komen ze andere verkeersdeelnemers tegen, onder andere automobilisten.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer

Veilig Verkeer Nederland lanceert gratis app 'Uit de hoek'

Kennis over de dode hoek is bij veel volwassenen weggezakt. Dankzij de augmented reality app ‘Uit de hoek’, die Veilig Verkeer Nederland vandaag lanceert, leren ouders en kinderen thuis over de dode hoek van grote voertuigen in het verkeer.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer

Frisse ideeën voor veilig fietsen in Groningen

De leerlingen van het Ubbo Emmius (Stadskanaal) en H.N. Werkman Stadslyceum (Groningen) kwamen als winnaars uit de bus van de Groningse provinciale finale van de Technasium Verkeersveiligheid Award (de TVA) Noord-Nederland. Beide teams zijn door naar de finale.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer

‘Ben je Bob, zegt het hardop!’

Met de feestdagen voor de deur neemt de alcoholconsumptie weer toe. Tijd om met de bob-campagne aandacht te vragen voor het feit dat rijden en alcohol niet samen gaan.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Stevige aanpak asociaal rijgedrag

Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) wil de verkeersveiligheid verbeteren door gevaarlijk rijgedrag strenger aan te pakken. Een wetsvoorstel met deze strekking is bij de Tweede Kamer ingediend.

Lees meer
Lees meer

Ik val op in Groningen

Op vrijdagmiddag 2 november gaf Wethouder Mathilda Stiekema het startschot voor de campagne 'Ik val op! in Groningen" in haar gemeente Haren met een fietsverlichtingsactie.

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer

Fietsers ervaren gevaren van afleiding op 3D-bike

Fietsers die appen in het verkeer zorgen vaak voor gevaarlijke situaties. Om dat te ervaren konden voorbijgangers op het Hoofdstation virtueel de gevaren van afleiding op de fiets ervaren op de speciale '3D Afleiding Bike'.

Lees meer

Kom naar Westerwolde op Wielen!

Kom naar Westerwolde op wielen! Op 22 september kunt u zowel met de fiets als met de auto situaties oefenen die u mee kunt maken in het verkeer. Kom kosteloos uw kennis en vaardigheid vergroten!

Lees meer

Fietsclinics voor 70-plussers in De Wilp en Leek

Op dinsdag 18 september 2018 en op donderdag 20 september organiseert het team van Groen Licht een fietsclinic in De Wilp voor 70-plussers. Tijdens deze clinics wordt voorlichting gegeven over fit en veilig blijven fietsen.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Bezoekers Rrrollend Groningen weer veilig thuis

Het team van Groen Licht is op 14 september aanwezig op het foodtruckfestival en gaat in gesprek met voorbijgangers over de gevaren van afleiding op de fiets. Bezoekers kunnen ook meedoen aan een kennisquiz en ontdekken hoe groot hun kennis over verkeersveiligheid is.

Lees meer
Lees meer

De scholen zijn weer begonnen

Vanaf vandaag (3 september 2017) zorgt Verkeerswijzer Groningen ervoor dat op verschillende plekken in de provincie de boodschap ‘de scholen zijn weer begonnen’ te zien is.

Lees meer
Lees meer

Smeren wegwerkers ‘m voor veiligheid?

Om aandacht te vragen voor veiligheid bij wegwerkzaamheden kregen de wegwerkers de afgelopen week een cadeautje van het promotieteam van ‘Samen wegwerken’.

Lees meer

Slimme fietsbel waarschuwt bij gevaar

In ‘s-Hertogenbosch test een groep senioren onder leiding van de provincie een slimme fietsbel. De ouderen onderzoeken of de slimme fietsbel bijdraagt aan een groter bewustzijn van de verkeersveiligheid.

Lees meer

Niet meer appen met slot op telefoon

Een slot op je telefoon moet appen op de fiets voorkomen. Telecomprovider KPN wil nog dit jaar een slot op de markt brengen dat voorkomt dat fietsers hun smartphone kunnen gebruiken.

Lees meer
Lees meer

Legaal crashen in de Rij-simulator op het Noorderpoort

Tijdens de pilot 'SMART in de auto' crashten jongeren tussen de 16-24 jaar massaal met hun telefoon in de hand. De pilot had als doel jongeren zelf de gevaren van smartphonegebruik tijdens het autorijden te laten ervaren.

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer

Meer aandacht voor gevaren bij wegwerkzaamheden

Weet jij hoeveel ongevallen er gebeuren bij wegwerkzaamheden? En weet jij waardoor wegwerkers zich vooral onveilig voelen tijdens hun werk? Je kon er achter komen tijdens de 112GroningenDag op zaterdag 16 juni.

Lees meer

Bezoekers 112GroningenDag weer veilig thuis

Appen of even een selfie maken tijdens het fietsen. Met elkaar kletsen terwijl je op de fiets zit. Niet iedereen is zich bewust van de gevaren hiervan. Jaarlijks zijn als gevolg hiervan nog te veel dodelijke ongevallen.

Lees meer
Lees meer

Remwegdemonstratie op scholen en in dorpen

Te hard rijden in woonwijken is een groot probleem in de provincie Groningen. Terwijl je juist zou willen dat kinderen veilig buiten kunnen spelen en veilig zelfstandig van en naar school kunnen komen.

Lees meer

Afsluitingen N366/N391 in juni en juli

In de maanden juni en juli zijn de N366 en de provinciale weg N391 (Drenthe) ter hoogte van de nieuwe aansluiting bij Ter Apel enkele malen afgesloten tijdens de avond en nacht.

Lees meer

Voor het eerst meer doden op de fiets dan in de auto

Het aantal verkeersdoden is vorig jaar iets gedaald, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar kwamen er in totaal 613 mensen om in het verkeer, in 2016 waren dat nog 629 mensen.

Lees meer

Ouders onderschatten eigen rol verkeersopvoeding

Veel ouders hebben een positief zelfbeeld als het gaat om de verkeersopvoeding aan hun kinderen. Maar kennis over het verkeer en inzicht in het eigen verkeersgedrag is bij ouders niet altijd voldoende aanwezig.

Lees meer

Fietsclinics senioren van start

Waarom is fietsen gezond? Waarom moet je veel spelen met je versnellingen? Hoe kun je het beste op- en afstappen? Wat is je echte fietsleeftijd?

Lees meer

Chill Op Stap

Leerlingen kennis te laten maken met veilig en prettig uitgaan daar draait het project "Chill Op Stap" om. Het bijzondere project duurt drie weken en start op 7 mei.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Bezoekers Nacht van Groningen weer veilig thuis

Appen of even een selfie maken tijdens het fietsen. Met elkaar kletsen terwijl je op de fiets zit. Niet iedereen is zich bewust van de gevaren hiervan. Jaarlijks zijn als gevolg hiervan nog te veel dodelijke ongevallen.

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Heel Groningen voor Groen Licht

Appen tijdens het autorijden. Een berichtje sturen of met elkaar kletsen, terwijl je op de fiets zit. Rijden onder invloed van alcohol of drugs. Jaarlijks gebeuren er als gevolg hiervan nog te veel ongelukken. Het campagneteam van Groen Licht zet zich in voor een verkeersveiliger Groningen.

Lees meer

De Fietsschool voor beginnende fietsers

Nieuwe Nederlanders, zowel asielzoekers als expats en andere migranten, zijn vaak niet met fietsen grootgebracht. Fietsen is goed voor de inburgering en vergroot de zelfstandigheid.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer

‘Ben je Bob, zegt het hardop!’

Afgelopen week is de landelijke Bob-campagne Ben je Bob, zeg het hardop! van start gegaan. De boodschap? ‘Zeg vroegtijdig tegen de mensen om je heen dat jij de Bob bent. Zo wordt het makkelijker om de Bob te zijn.’

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Startshot campagne

Op woensdagmiddag 15 november heeft Wethouder Marco Metscher het startschot gegeven voor de campagne "Ik val op" in zijn gemeente Hoogezand-Sappemeer met een fietsverlichtingsactie.

Lees meer
Lees meer

'ONderweg ben ik OFFline’ campagne weer gestart

Sinds dit najaar voert het ministerie van Infrastructuur en Milieu wederom campagne over het thema ‘Aandacht in het verkeer’. Deze campagne loopt tot half december 2017 en richt zich op zowel automobilisten als fietsers.

Lees meer

Scooterguide

Wat is de boete voor het niet dragen van een goed passende helm op de scooter? Wat gebeurt er eigenlijk als je gesnapt wordt met een opgevoerde brommer? En zijn spiegels nou verplicht op een scooter of niet? In de ‘scooterguide’ lezen scooter- en brommerrijders er alles over.

Lees meer

Modder op de weg

Het is oogsttijd! Een drukke tijd waarin de boeren in uw gemeente vast vaak met grote voertuigen op de weg zult zien.

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer

De scholen zijn weer begonnen!

Na 6 weken zomervakantie gaan veel kinderen weer of voor het eerst alleen naar school. Op de weg komen ze andere verkeersdeelnemers tegen, onder andere automobilisten. Het is voor iedereen weer even wennen dat schoolkinderen uit alle hoeken en gaten op kunnen duiken.

Lees meer

Lees meer

ANWB Lichtbrigade actie

Een goede fietsverlichtingscheck is belangrijk. Helemaal als straks de wintertijd weer ingaat. Veel leerlingen fietsen dan in het donker van en naar school, en dat moet natuurlijk wel veilig gebeuren.

Lees meer

Lees meer

Fiets veilig, blijf offline

Op 22 juni start de Groningse campagne 'Fiets veilig, blijf offline'. Op verschillende fietspaden worden waterflesjes uitgedeeld om de fietsveiligheid onder de aandacht te brengen.

Lees meer

Lees meer

Verkeersweek Nijenoertschool Leek

O.b.s De Nijenoert

Van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni staat o.b.s. De Nijenoert in Leek helemaal in het teken van verkeer. De school organiseert dan een speciale verkeersweek voor alle leerlingen. Ze doen dat onder andere in samenwerking met de politie, gemeente Leek en kinderdagverblijf SKSG Liekelei.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer

Campagne 1dingtegelijk van start

In Groningen en Drenthe start deze maand de campagne 1dingtegelijk. Daarin worden inwoners en weggebruikers gevraagd hun aandacht bij de weg te houden.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

AutoModus-app blijkt effectief

Uit onderzoek blijkt dat de app AutoModus, die jongeren helpt om hun smartphonegebruik in de auto te verminderen, effectief is.

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

‘Ben je Bob, zeg het hardop!’

Op 14 december start de landelijke Bob-campagne 'Ben je Bob, zeg het hardop!'. Het VVB Groningen sluit daar op aan met een aantal eigen acties.

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer

Werkzaamheden Reitdiep

Van maandag 19 oktober tot maandag 26 oktober vinden er werkzaamheden plaats rondom het Reitdiep.

Lees meer

Overeenstemming over verkeersmaatregelen in Winsum

De provincie Groningen en de gemeente Winsum zijn het eens geworden over de financiering voor een groot aantal infrastructurele projecten in de gemeente Winsum. De provinciale weg N361 tussen Winsum en Groningen wordt bijvoorbeeld verbeterd en er wordt een Fietsroute Plus aangelegd.

Lees meer

Meerderheid uitgaanspubliek fietst zonder licht

De meerderheid van het Nederlandse uitgaanspubliek fietst zonder licht. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en verschillende maatschappelijke organisaties.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer

Auto in, smartphone uit

Op 23 september startte de campagne ‘Aandacht in het verkeer’. Veilig Verkeer Nederland ondersteunt de campagne met een speciale video. Weet jij wat je allemaal mist als je tijdens het autorijden een berichtje leest of typt? Bekijk het in de video!

Lees meer

Aandacht voor recreatieve routes bij wegenprojecten

23 Groninger gemeenten, stichting Het Groninger Landschap, Routebureau Groningen en de provincie Groningen gaan meer rekening houden met de aanwezigheid van recreatieve routes als zij wegenbouwprojecten opzetten. Dat kwamen zij overeen op 21 september.

Lees meer

'Onderweg ben ik offline'

Deze week startte de landelijke campagne ‘Aandacht in het verkeer’. De campagne probeert weggebruikers ervan bewust te maken dat je telefoon gebruiken tijdens het rijden levensgevaarlijk is.

Lees meer

Verkeersquiz gemeente Vlagtwedde 2015

Veilig Verkeer Nederland nodigt alle verenigingen, bedrijven, scholen en andere groepen uit voor de jaarlijkse Verkeersquiz gemeente Vlagtwedde, op woensdag 4 november 2015 in Sellingen.

Lees meer

Start voorlichting veilig landbouwverkeer en modder op de weg

Tachtig kinderen, tractoren, landbouwmachines, fietsen, modder… Met deze ingrediënten start vanmorgen in Zeerijp een campagne om verkeersdeelnemers in onze provincie bewust te maken van landbouwverkeer en modder op de weg. Tijdens het afsluitingsfeestje van een verkeersweek op vier basisscholen, geven wethouder Rudi Slager van de gemeente Loppersum, regiodirecteur Allard Bloem van Terra Groningen en Peter Wieringa, afdelingsvoorzitter Groningen van CUMELA Nederland het startsein voor een reeks voorlichtingslessen die op scholen gegeven gaan worden. Ook vragen ze aandacht voor de oogsttijd waardoor er de komende tijd weer vaker modder op de weg kan liggen.

Lees meer

Lees meer

Ruim 2200 Groningse deelnemers voor Nationale Fietstelweek

Vandaag start de Nationale Fietstelweek, het grootste fietsonderzoek ooit. Via een speciaal ontwikkelde app, App de Fiets!, wordt gemeten welke routes fietsers fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn. Meer dan 2200 Groningers hebben de app gedownload en doen zo mee aan het onderzoek. Landelijk zijn er 40.000 deelnemers.

Lees meer

Lees meer

Kinderen vragen: let u op in de buurt van onze school?

Basisschoolkinderen in Groningen gaan alweer even naar school. Om die reden gaf Veilig Verkeer Nederland (VVN) op maandag 24 augustus bij OBS ’t Zigt in Delfzijl het startschot voor de jaarlijks terugkerende campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Nederlandse jongere uitgebrommerd

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat het aantal bromfietsen onder jongeren de laatste jaren afneemt. Het bromfietsbezit onder 50-plussers zit daarentegen wel in de lift.

Lees meer

Kinderen veilig achterop de fiets

Per dag komen er landelijk tien kinderen met een voetje tussen de spaken. Dat is niet alleen pijnlijk, maar kan ook leiden tot gecompliceerde breuken en soms zelfs tot langdurige revalidatie. Met een aantal handige tips is dit heel eenvoudig te voorkomen.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Zomerbroezz’n in Groningen en Drenthe

In de zomermaanden juli en augustus kunt u 'zomerbroezz'n' in Groningen, Drenthe en Zuid-Oost Fryslân! Oftewel: voordelig reizen met de bus en korting krijgen bij leuke attracties.

Lees meer

“De Kubies” houden Groningen bereikbaar

De komende periode gaan "De Kubies" Groningen helpen bereikbaar te houden. De vrolijke vriendengroep laat zien dat er in Groningen goede alternatieven zijn voor het met de auto reizen in de spits.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer

Fietsbeleid Groningen in beeld

Groningen wil fietsstad nummer 1 blijven en pakt dat op verschillende manieren aan. Hoe het fietsbeleid er precies uit ziet, komt uitvoerig aan de orde in aflevering 8 van het OOGTV-programma Komen en Gaan.

Lees meer

Bijeenkomst Veilig door De Marne

Op donderdag 18 juni om 19.30 uur is in Hotel Het Klooster in Kloosterburen de derde bijeenkomst van het project Veilig door De Marne.

Lees meer

Project ‘Veilig uitgaan= Veilig thuiskomen’ van start

Dinsdag 19 mei ging op het Heyerdahl College in Groningen het project ‘Veilig uitgaan = Veilig thuiskomen’ van start. Het drie weken durende project is bedoeld om leerlingen bewust te maken van de risico’s van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer en in het uitgaansleven.

Lees meer

Lees meer

Wethouder De Rook fietst verkeersexamen in stad Groningen

Op maandag 18 mei gaf wethouder Paul de Rook van Verkeer Sport en Cultuur de aftrap van het praktisch verkeersexamen in de stad Groningen. Hij deed dat door net als de leerlingen op de fiets te stappen en het examen af te leggen.

Lees meer

Veilig scootmobiel gebruik in het verkeer

Een scootmobiel is handig, maar vraagt ook om een verantwoord en verkeersveilig gebruik. VVN biedt scootmobielgebruikers daarom een gratis cursus aan waarin ze veilig leren omgaan met het voertuig.

Lees meer

5.000 kinderen op de fiets voor verkeersexamen

Ruim vijfduizend basisschoolleerlingen in onze provincie leggen maandag 18 mei het praktisch verkeersexamen af. Daarmee laten ze zien dat ze de verkeersregels kennen en goed kunnen toepassen in het verkeer.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Scooterrijders vertellen hun verhaal

Verkeersveiligheidspartners in Groningen en Drenthe vragen in april en mei extra aandacht voor de veiligheid van jonge scooterrijders. Ze wijzen de scooterrijders onder meer op de website scootervrienden.nl, geven voorlichting op scholen en houden extra controles.

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

Documentaire: In één klap

In de NCRV-documentaire 'In één klap' vertellen vijf verkeersdeelnemers die (als veroorzaker) betrokken waren bij een dodelijk ongeluk, welke impact dit heeft op hun leven.

Lees meer
Lees meer

Lees meer
Lees meer

OV doet het goed in Groningen

Het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe krijgt goede cijfers van de reizigers. Dat bleek kort geleden uit de OV-klantenbarometer.

Lees meer
Lees meer

Wat doe jij bij zwaailicht en sirene?

Begin maart startte in Oost-Nederland de campagne 'Veilig reageren op voorrangsvoertuigen' die weggebruikers helpt veilig te reageren op een voertuig met zwaailicht en sirene.

Lees meer

Start ontwikkeling P+R Haren een feit

Mariska Sloot, wethouder van de gemeente Haren, en Henk Brink, namens Regio Groningen-Assen, openden donderdag 12 maart 250 extra parkeerplekken bij P+R Haren.

Lees meer

Lees meer
Lees meer

Lees meer

VVN reikt dinercheque uit aan BOB

Op vrijdag 30 januari reikt VVN, afdeling Pekela, in buurtcentrum De Binding een dinercheque uit aan de winnaar van de 'Bob aan tafel-actie'.

Lees meer

Verkeerswijzer Groningen van start!

Wie wegwijs wil raken in het aanbod en de activiteiten van de verkeersveiligheidspartners in de provincie Groningen kan vanaf nu terecht op verkeerswijzergroningen.nl!

Lees meer