Aduard beloond met Buurtlabel Veilig Verkeer

Burgemeester Swart van de gemeente Zuidhorn heeft op woensdag 8 juni het Buurtlabel Veilig Verkeer uitgereikt aan de verkeerswerkgroep Aduard. Dat deed hij samen met Koen Jurgens, bestuurslid van Veilig Verkeer Nederland District Groningen. De uitreiking vond plaats bij jongerencentrum Kameleon in Aduard. De verkeerswerkgroep Aduard kreeg het label uitgereikt omdat zij zich al geruime tijd inzet voor de verkeersveiligheid in het dorp.

De verkeerswerkgroep richt zich vooral op de Burgemeester Seinenstraat en de Heereweg. In die straten wordt veel overlast ervaren door de grote hoeveelheid verkeer dat er door rijdt. Ook wordt er vaak te hard gereden. De werkgroep startte onlangs met het uitdelen van 30km/u-stickers voor op vuilcontainers en posters voor achter de ramen. Op die manier kunnen buurtbewoners aan bestuurders duidelijk maken dat zij aandacht vragen voor verkeersveiligheid.

Uitreiking                                                                                      

Op de dag van de uitreiking van het buurtlabel mochten kinderen de bestuurders die door Aduard rijden controleren met een laser-gun. Bestuurders die te hard reden werden staande gehouden. De kinderen gaven hun informatie over remafstanden bij verschillende snelheden.

Buurtlabel

Bewonersgroepen die structureel werken aan de verkeersveiligheid in buurt, wijk of dorp komen in aanmerking voor het Buurtlabel Veilig Verkeer van VVN. De verkeerswerkgroep Aduard is de eerste groep in de gemeente Zuidhorn die het label krijgt uitgereikt. De werkgroep wil gedurende een periode van drie jaar minimaal één keer per jaar een buurtactie organiseren. Daarmee streeft de groep naar een duurzame verkeersveilige buurt.