Basisschool De Springplank in Marum ontvangt verkeersveiligheidslabel

OBS De Springplank kreeg op woensdag 31 oktober bezoek van wethouder Janny Hulshoff-Oost van de gemeente Marum. Zij overhandigde het Gronings Verkeersveiligheidslabel aan de school.

 

 

Kwaliteitskeurmerk

Het Gronings Verkeersveiligheidslabel is een kwaliteitskeurmerk dat wordt toegekend aan scholen die zich sterk maken voor verkeersveiligheid in en om de school. Een school met dit label heeft aandacht voor de verkeersveiligheid rondom school en de school-thuisroutes. Daarnaast organiseren deze scholen verkeerseducatie-activiteiten en wordt er gewerkt met een actuele lesmethode. De Springplank is op dit moment de enige school in de gemeente Marum die het label in bezit heeft.

Versierde fietsen

Leerlingen hadden de oproep gekregen hun fietsen te versieren. Hier was goed gehoor aan gegeven. Na de officiële uitreiking konden ze groep voor groep hun creaties showen aan de overige groepen. De leerlingen kregen ook nog een bijzondere sleutelhanger uitgereikt.

Verkeerswijzer Groningen

Het label wordt uitgereikt onder de verantwoordelijkheid van Verkeerswijzer Groningen. Dit is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Verkeerswijzer Groningen vindt het belangrijk dat scholen het label halen en stimuleert en motiveert scholen om mee te doen.