Ben je Bob, zeg het hardop!

Dat Bob geen druppel drinkt, dat weten de meeste mensen wel. Toch blijkt het nog wel lastig te zijn om bijvoorbeeld tijdens een gezellig feestje ook niet één glaasje te drinken. Met de feestdagen voor de deur is een campagne over dit thema extra toepasselijk. Daarom start vandaag de landelijke campagne ‘Ben je Bob, zeg het hardop!’. Uit onderzoek blijkt dat een Bob zich beter aan de afspraak houdt om niet te drinken, zodra hij of zij die intentie kenbaar maakt aan de omgeving. Verkeerswijzer Groningen ondersteunt de campagne ook in de provincie.

Op donderdagavond 15 december kunt u op het Waagplein in Groningen het Bob-promotieteam tegen het lijf lopen. Het team is daar, geheel in kerstsfeer, van 18.00 uur tot 21.00 uur aanwezig om voorlichting te geven over alcoholgebruik in het verkeer. Het team spreekt daar voorbijgangers aan en gaat met hen in gesprek over het thema. Dat doen zij, in het kader van het project N366 Veilig, ook op zaterdag 17 december op de kerstmarkt in Veendam van 11.00 uur tot 21.30 uur. Het Bob-promotieteam is daarnaast aanwezig bij alcoholcontroles van de politie om voorlichting te geven. 

Verkeersongevallen

Uit cijfers van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid  (SWOV)blijkt dat er nog steeds veel ongelukken in het verkeer gebeuren doordat mensen drinken terwijl ze nog moeten rijden. In 2015 vielen hierdoor naar schatting helaas nog steeds 75 tot 140 verkeersdoden. Kiest u er toch voor om met alcohol op aan het verkeer deel te nemen, realiseert u zich dan dat hun uw eigen leven én dat van anderen op het spel zet.

Het Rijk zet tijdens de campagneperiode radio- en tv-spots in om aandacht te vragen voor het onderwerp. Daarnaast is de campagne te zien via online reclame en attentieborden langs snelwegen. Verkeerswijzer Groningen ondersteunt de campagne met borden langs de lokale en provinciale wegen en posters in verschillende horecagelegenheden, politiebureaus en bibliotheken.

Wilt u meer weten? Kijk dan op de campagnepagina