Ben je Bob, zeg het hardop

Ben je Bob, zeg het hardop. Ook al gaan we niet naar restaurants, zijn er geen grote kerstborrels en kunnen we ook veel minder bij elkaar op visite; mensen zullen elkaar wel opzoeken tijdens de feestdagen. Daarom roepen we iedereen op om niet met alcohol op achter het stuur te kruipen.

Ben je Bob, zeg het hardop

Uit onderzoek blijkt dat mensen zich beter aan een afspraak houden als ze deze hardop uitspreken. Dat geldt ook voor de Bob-afspraak. Verkeerswijzer Groningen roept daarom iedereen die de Bob is, om dit hardop uit te spreken. Zo is het makkelijker de verleiding van een borrel te weerstaan.

De jaarlijkse Bob-campagne is dit jaar vanwege het coronavirus versoberd, zodat er geen situaties worden gebruikt die niet in overeenstemming met de coronamaatregelen zijn. Niet in de boodschap, en ook niet in de manier waarop we campagne voeren. Daarom houdt Verkeerswijzer Groningen dit jaar geen acties op straat.

Posters en social media

Wat we wel doen: posters langs de weg, posters versturen naar tankstations, gemeentehuizen, politiebureaus e.d. en posts op social media plaatsen. Zo willen we iedereen oproepen om niet met drank op te gaan rijden.