‘Ben je Bob, zegt het hardop!’

Afgelopen week is de landelijke Bob-campagne Ben je Bob, zeg het hardop! van start gegaan. De boodschap? ‘Zeg vroegtijdig tegen de mensen om je heen dat jij de Bob bent. Zo wordt het makkelijker om de Bob te zijn.’ Er blijken helaas nog steeds mensen te zijn die met alcohol op achter het stuur kruipen. Zo vielen er in 2015 naar schatting 75 tot 140 verkeersdoden als gevolg van alcoholgebruik in het verkeer in Nederland. Dit is zorgelijk. Verkeerswijzer Groningen ondersteunt daarom de Bob-campagne in de provincie Groningen. 

Verkeerswijzer Groningen stuurt onder andere het Bob-promotieteam op pad om bij politiecontroles voorlichting te geven over alcoholgebruik in het verkeer. Het team heeft op 15 december de provinciale campagne-aftrap verzorgd voor het station van Hoogezand. Teamleden spraken daar, geheel in kerstsfeer, voorbijgangers aan over alcohol in het verkeer.

Een echte Bob drinkt niet

Een echte Bob drinkt helemaal niet, ook niet één glaasje. Dat blijkt nog wel eens lastig te zijn voor mensen die bijvoorbeeld in de sportkantine zijn, bij een evenement of bij een feestje met familie en vrienden. Juist in die situaties kunnen automobilisten door de gezellige sfeer in de verleiding komen om toch alcohol te gaan drinken. Uit onderzoek blijkt dat Bob zich beter aan de afspraak houdt om niet te drinken, zodra hij of zij dit aan zijn omgeving zegt. De campagneboodschap is landelijk te zien en te horen via radio- en tv-spots, online banners, video’s en attentieborden langs snelwegen. 

Wilt u meer weten? Kijk dan hier.