Bezoekers 112GroningenDag weer veilig thuis

Appen of even een selfie maken tijdens het fietsen. Met elkaar kletsen terwijl je op de fiets zit. Niet iedereen is zich bewust van de gevaren hiervan. Jaarlijks zijn als gevolg hiervan nog te veel dodelijke ongevallen. De campagne Groen Licht heeft als doel om hier wat aan te doen. Inwoners van de provincie Groningen worden bewuster gemaakt van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen. Zo was het campagneteam op zaterdag 16 juni 2018 aanwezig op de 112GroningenDag.

Afleiding in het verkeer

Het team van Groen Licht ging in gesprek met bezoekers over de gevaren van afleiding op de fiets. Bezoekers kregen ook de mogelijkheid om mee te doen aan een kennisquiz en ontdekten hoe groot hun kennis over verkeersveiligheid was.  Door een belofte te doen, namelijk: ‘Ik ga voor Groen Licht!’ maakte zij een afspraak met zichzelf over hoe ze zelf een bijdrage leveren aan een verkeersveiliger Groningen. Zo is de kans groot dat zij zich hier ook aan houden. Om dit nog meer te versterken werd er ook een ludieke foto gemaakt die ze mee konden nemen.

‘Ik ga voor Groen Licht!’

Op de website www.groenlichtgroningen.nl is van alles over de campagne te vinden. Groningers kunnen daar online de belofte: ‘Ik ga voor Groen Licht!’ doen. Op de website is te zien hoeveel Groningers de belofte al hebben gedaan. Zo zorgen we ervoor dat mensen onveilig verkeersgedrag openlijk afkeuren.