Bob zomercampagne van start

Op 20 juli gaat de jaarlijkse Bob zomercampagne weer van start. Vorig jaar moesten we hem vanwege corona laten schieten, maar juist nu mensen elkaar weer opzoeken en de horeca weer open is, is hij superrelevant.

Veel mensen zijn ontzettend blij dat ze weer een hoop vrijheid hebben. Lekker vieren dus, dat we weer veel leuke dingen mogen doen. Omdat daar ook geregeld een glas (of meer) alcohol bij komt kijken, willen we ondanks het gevoel van 'vrijheid blijheid' ook nog even wijzen op het belang van het regelen van een Bob. De boodschap van de campagne luidt dan ook: Geniet ervan, maar regel een Bob-afspraak.

Verkeerswijzer Groningen voert de verkeersveiligheidscampagnes van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uit in onze provincie. Zoals bij elke campagne zorgen we dat er posters langs de wegen komen te hangen en op plekken waar mensen komen, zoals bibliotheken.

Ook zetten we Facebook in. Deze keer doen we dat met een quiz, en een winactie waar je een Bob-luchtbed mee kunt winnen.

Zelf zijn we natuurlijk ook heel blij dat we weer wat vrijheid hebben om op pad te gaan, want dat betekent dat we weer straatinterventies kunnen houden. De kans dat je één van de Bob-teams op straat of op een festival tegenkomt, is daardoor groot. Je kunt leuke acties verwachten, maar ook een goed gesprek over het gevaar van alcohol in het verkeer.