buurtlabel veilig verkeer voor kraaienbos delfzijl

Op woensdag 10 juni ontving de Verkeerswerkgroep Tuikwerd uit Delfzijl het Buurtlabel Veilig Verkeer. De heer Koen Jurgens, bestuurslid Veilig Verkeer Nederland district Groningen, en wethouder Hans Ronde reikten het label uit. Volgens de Verkeerswerkgroep reden mensen te hard in de buurt ‘Kraaienbos’ in Delfzijl. Ze hebben daarom de hulp ingeroepen van VVN. Samen zijn ze aan de slag gegaan om buurtbewoners op de maximum snelheid te attenderen.

Om bestuurders om de maximum snelheid te attenderen, deelde de werkgroep 30 km/uur stickers uit. Daarnaast vroeg de werkgroep tijdens de Buitenspeeldag aandacht voor de verkeersveiligheid voor kinderen.

Snelheidsmeting

Voor en na de uitreiking op 10 juni konden buurtbewoners van Kraaienbos meedoen aan een remwegdemonstratie. Zo konden ze met eigen ogen zien hoe lang de remweg is bij een snelheid van 30 en 50 km/uur.

Buurtlabel Veilig Verkeer

Bewonersgroepen die structureel werken aan de verkeersveiligheid in de buurt, wijk of dorp komen in aanmerking voor het Buurtlabel Veilig Verkeer van VVN. De toekenning van dit label betekent dat buurtbewoners en andere organisaties de handen ineen hebben geslagen om de buurt zo verkeersveilig mogelijk te maken. De bewonersgroep heeft de intentie om gedurende een periode van drie jaar minimaal één maal per jaar een buurtactie te organiseren. Hiermee wordt een duurzame verkeersveilige buurt beoogd. Meer weten? Klik dan hier (opent in nieuw venster).