buurtlabel veilig verkeer voor woellust in wildervank

Begin juni was het zover! Beheerteam Woellust kreeg toen het Buurtlabel Veilig Verkeer uit handen van de heer Koen Jurgens (bestuurslid Veilig Verkeer Nederland district Groningen) en wethouder Bert Wieringa. Beheerteam Woellust vertegenwoordigt de Sichtermanlaan en de Sterrenboschlaan in Wildervank. Volgens het team werd in deze twee straten te snel gereden. Ze riepen daarom de hulp in van VVN.

Het beheerteam Woellust ging afgelopen periode samen met VVN aan de slag om buurtbewoners op de maximum snelheid te attenderen. Dat deden ze onder andere door in beide straten flyers uit te delen. Daarnaast werden er begin juni een hele week verkeersactiviteiten georganiseerd zoals de Buitenspeeldag en de uitreiking van het label. Voor en na de uitreiking van het label werd een remwegdemonstratie gehouden, zodat buurtbewoners met eigen ogen konden zien hoe lang de remweg is bij een snelheid van 30 en 50 km/uur.   

Buurtlabel Veilig Verkeer

Bewonersgroepen die structureel werken aan de verkeersveiligheid in de buurt, wijk of dorp komen in aanmerking voor het Buurtlabel Veilig Verkeer van VVN. Het behalen van het label betekent niet dat een buurt 100% verkeersveilig is, maar dat buurtbewoners en andere organisaties hun handen ineen hebben geslagen om de buurt zo verkeersveilig mogelijk te maken. De bewonersgroep moet daarnaast de intentie hebben om gedurende een periode van drie jaar minimaal 1 keer per jaar een buurtactie te organiseren. Hiermee wordt een duurzame verkeersveilige buurt beoogd. Meer weten? Klik dan hier (opent in nieuw venster).