Campagneborden tegen afleiding in verkeer op N366

In september worden verkeersdeelnemers weer opnieuw geattendeerd op MONO; de campagne die weggebruikers oproept zich niet te laten afleiden als ze rijden. Langs de provinciale weg N366 liet de provincie Groningen dit voorjaar al eigen MONO-borden plaatsen. En de politie houdt er extra controles.

Door de infrastructurele aanpassingen is het aantal ongevallen op de N366 de afgelopen jaren flink afgenomen. Toch gebeuren er nog geregeld eenzijdige ongevallen op de weg. De ervaring leert dat bestuurders bij dit type ongevallen vaak afgeleid waren. Daarom vragen provincie en politie extra aandacht voor afleiding achter het stuur op de N366.

MONO, ongestoord onderweg

Afleiding in het verkeer is levensgevaarlijk. Vooral als mensen hun smartphone gebruiken tijdens het rijden. Even een berichtje lezen of schrijven zorgt ervoor dat bestuurders minstens 25 keer meer kans hebben op een ongeval. Maar ook het instellen van de navigatie, even iets eten, of rumoerige kinderen op de achterbank kunnen de bestuurder afleiden. Om weggebruikers te stimuleren zich niet te laten afleiden, lanceerde het Rijk vorig jaar de campagne ‘MONO – ongestoord onderweg’. De provincie draagt deze campagne nu ook uit op de mottoborden langs de N366.