Campagneteam Groen Licht organiseert fietsclinic voor 70-plussers in Appingedam

De fiets is onmisbaar voor veel Nederlanders. Helaas gebeuren er nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. De campagne Groen Licht heeft als doel om hier wat aan te doen.

Inwoners van de provincie Groningen werden daarom bewuster gemaakt van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen. Zo organiseerde het campagneteam op 23 maart 2018 in Appingedam een fietsclinic voor 70-plussers om hen bewust te maken van ‘gevaren’ tijdens het fietsen.

Fietsclinic voor 70-plussers

Op 23 maart 2018 organiseerde het team van Groen Licht een fietsclinic in Appingedam voor 70-plussers. Tijdens deze clinic werd voorlichting gegeven over fit en veilig blijven fietsen. De volgende onderwerpen kwamen aan bod:

  • U leert beter omgaan met verminderende reactiesnelheid, afname van o.a. gehoor, zicht en hoe houd je op de fiets een goede balans/everwicht?
  • Er werden tips en trucs gegeven voor het gebruiken van de juiste ondersteuning en de versnellingen.
  • Er kwamen verschillende oefeningen voor een betere fietsvaardigheid aan bod.
  • Het verkeer is veranderd, hoe ga je dan nog veilig met elkaar om in het verkeer?
  • Er was gelegenheid om de fiets te laten controleren en indien nodig kleine aanpassingen aan de fiets te laten doen.
  • Afsluitend is er een quiz: 'Wat is uw echte fietsleeftijd?'

De clinic was gericht op zowel stadsfietsen als e-bikes. Het was de bedoeling dat u uw fiets meenam.

‘Ik ga voor Groen Licht!’

Op de website www.groenlichtgroningen.nl is van alles over de campagne te vinden. Groningers kunnen daar online de belofte: ‘Ik ga voor Groen Licht!’ doen. Op de website is te zien hoeveel Groningers de belofte al hebben gedaan. Zo zorgen we ervoor dat mensen onveilig verkeersgedrag openlijk afkeuren.

Groen Licht Groningen is een campagne van Verkeerswijzer Groningen. Verkeerswijzer Groningen  is een initiatief van de gezamenlijke overheden en partners die zich onder meer inzetten voor de verkeersveiligheid in Groningen.

RTV Noord was bij de Fietsclininc in Appingedam. Het radiobericht kunt hier beluisteren (vanaf 38.30).

Ook is er door RTV Noord een verslag gemaakt. Deze kunt u hier bekijken (vanaf 17.20).