C.B.S. De Verbindingsweg te Musselkanaal is opnieuw gecertificeerd als verkeersveilige school.

C.B.S. De Verbindingsweg is herijkt voor het Gronings Verkeersveiligheidslabel. Dat betekent dat de school opnieuw is beoordeeld en nog steeds aan de normen voor een ‘verkeersveilige school’ voldoet. De school krijgt als beloning onder andere een kist met lesmaterialen.

Het Gronings Verkeersveiligheidslabel is een kwaliteitskeurmerk dat wordt toegekend aan scholen die zich sterk maken voor verkeersveiligheid in en om de school. Scholen die het label eenmaal in bezit hebben, krijgen elke drie jaar een bezoek van Verkeerswijzer Groningen. Bij dat bezoek wordt beoordeeld of de school nog steeds voldoet aan de eisen van het keurmerk. Op dit moment zijn er 61 basisscholen in de provincie Groningen die het verkeersveiligheidslabel hebben. In de gemeente Stadskanaal zijn 10 van de 23 scholen in het bezit van het verkeersveiligheidslabel: De Badde, Hagenhof-School, De Höchte, De Lindenborgh, De Musselhorst, De Oleander, Oranje Nassauschool, Piet Prinsschool, St. Antonius en De Verbindingsweg.

Het label wordt uitgereikt onder de verantwoordelijkheid van Verkeerswijzer Groningen. Dit is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Verkeerswijzer Groningen vindt het belangrijk dat scholen het label halen en stimuleert en motiveert scholen om mee te doen.