De scholen zijn weer begonnen

VerkeerswijzerGroningen plaatst 350 borden en 10 digitale displays langs de wegen in de provincie Groningen.

Na 6 weken zomervakantie gaan veel kinderen weer of voor het eerst alleen naar school. Op de weg komen ze andere verkeersdeelnemers tegen, onder andere automobilisten. Het is voor iedereen weer even wennen dat schoolkinderen uit alle hoeken en gaten op kunnen duiken. Direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar namelijk bijna twee keer zo groot als in de rest van het jaar (bron: VeiligVerkeerNederland).

Vanaf vandaag (4 september 2017) zorgt VerkeerswijzerGroningen ervoor dat op verschillende plekken in de provincie de boodschap ‘de scholen zijn weer begonnen’ te zien is. Doel is om automobilisten en andere weggebruikers aan te sporen om rekening te houden met fietsende schoolkinderen. Er worden 350 losse driehoeksborden en 2-signs borden (format A0) langs de weg tussen 4 en 17 september 2017 in alle gemeenten geplaatst. Op de eerste dag naar de zomervakantie (4 september 2017) vragen we extra aandacht voor de schoolkinderen middels digitale displays langs de wegen (N361, N360, N355, N385, N366, N980, N372, N994, N860).

Daarnaast hebben veel scholen in de provincie via VerkeerswijzerGroningen een actiepakket aangevraagd en ontvangen. Middels het actiepakket hebben ook scholen de mogelijkheid om op hun schoolplein hier aandacht aan te besteden.