Dinsdag 16 juni theoretisch verkeersexamen, is uw school er klaar voor?

Het theoretisch verkeersexamen gaat ondanks de coronacrisis gewoon door, en wel op dinsdag 16 juni. Is uw school er klaar voor?

Het examen gaat dit jaar wat anders dan anders. Veel scholen zullen nog met halve klassen werken. Daarom is het mogelijk leerlingen het examen gespreid te laten maken, zowel digitaal als schriftelijk. Scholen kunnen zelf inplannen wanneer ze, rond 16 juni, het schriftelijke examen afnemen. Het digitale examen is beschikbaar van 15 juni tot 3 juli.

Vergoeding

Het VVB vergoedt het examen en de handleiding voor de leerkracht. Bij factuuradres kunt u provincie Groningen invullen. De factuur komt automatisch bij ons terecht. Gadgets en dergelijke vergoeden wij niet. 

Praktijkexamen

Het praktijkexamen zoals we gewend zijn, kan helaas dit schooljaar niet doorgaan. Maar het is natuurlijk wel belangrijk om te toetsen of leerlingen hun kennis goed kunnen toepassen in een nieuwe omgeving. Voor leerlingen die nu in groep 7 zitten, wordt het examen uitgesteld. Leerlingen uit groep 8 kunnen een alternatieve praktijktoets doen waarbij ze samen met een ouder/verzorger praktische oefeningen doen. VVN is dit nog aan het voorbereiden.

Meer informatie over het theoretisch en praktisch verkeersexamen is te vinden op de site van VNN. Materialen voor het theoretisch verkeersexamen aanvragen kan via de webshop van VNN.

Foto: ROV Zuid-Holland