'Fiets veilig, blijf offline'

Verkeerswijzer Groningen  deelt flesjes water uit aan fietsers.

Op donderdag 22 juni start de Groningse campagne 'Fiets veilig, blijf offline'. Tussen  15.00 en 17.30 uur worden flesjes water uitgedeeld aan de fietsers op het fietspad tussen Groningen en Zuidhorn. Op de flesjes staat de boodschap 'Fiets veilig, blijf offline'. Op deze manier willen de gezamenlijke regionale overheden een grote groep fietsers - die dagelijks op de fiets naar bijvoorbeeld werk of school gaan - erop wijzen dat 'smartphonevrij' fietsen  beter is voor de verkeersveiligheid.

De campagne duurt drie weken. In deze periode kunnen fietsers  op verschillende fietspaden in de provincie het promotie team regelmatig tegenkomen. Tijdens de actieperiode worden er in totaal 3500 flesjes water uitgedeeld. Voor meer informatie over de verschillende locaties, data en tijdstippen download de planning.

Campagne
De smartphone speelt een hele grote rol in het leven van ons allemaal, ook als wij aan het verkeer deelnemen. Beter van niet! Door 'smartphonevrij' fietsen te stimuleren wil Verkeerswijzer Groningen bereiken dat fietsers meer met hun aandacht bij het verkeer zijn.

Naast deze actie organiseert Verkeerswijzer Groningen gastlessen op basisscholen. Tijdens deze les kunnen de kinderen onder andere op een fietssimulator ervaren dat appen en fietsen niet goed samengaat. Op het voortgezet onderwijs gaan jongeren in gesprek met het jongerenteam van TeamAlert over afleiding en ander (ongewenst) gedrag op de fiets.

'Fiets veilig, blijf offline' is ook het motto van landelijke Fietsmodus campagne van de Rijksoverheid die zich deze zomer richt op afleiding op de fiets bij jongeren. Door mee te doen aan de landelijke Fietsmodus campagne, kunnen jongeren via een app registreren dat zij smartphonevrij en zo leuke prijzen winnen.