Zorg dat ook u veilig op pad gaat!

Campagneteam Groen Licht organiseert fietsclinics voor 70-plussers in De Wilp en Leek

De fiets is onmisbaar voor veel Nederlanders. Helaas gebeuren er nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. De campagne Groen Licht heeft als doel om hier wat aan te doen. Inwoners van de provincie Groningen worden daarom bewuster gemaakt van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen. Zo organiseert het campagneteam in De Wilp en Leek fietsclinics voor 70-plussers om hen bewust te maken van ‘gevaren’ tijdens het fietsen.

Fietsclinic voor 70-plussers

Op dinsdag 18 september 2018 organiseert het team van Groen Licht een fietsclinic in De Wilp en op donderdag 20 september een fietsclinic in Leek voor 70-plussers. Tijdens deze clinics wordt voorlichting gegeven over fit en veilig blijven fietsen. De volgende onderwerpen komen aan bod:
• U leert beter omgaan met verminderende reactiesnelheid, afname van o.a. gehoor, zicht en hoe houd je op de fiets een goede balans/evenwicht?
• Er worden tips en trucs gegeven voor het gebruiken van de juiste ondersteuning en de versnellingen.
• Er komen verschillende oefeningen voor een betere fietsvaardigheid aan bod.
• Het verkeer is veranderd, hoe ga je dan nog veilig met elkaar om in het verkeer?
• Er is gelegenheid om de fiets te laten controleren en indien nodig kleine aanpassingen aan de fiets te laten doen.
• Afsluitend is er een quiz: ‘Wat is uw echte fietsleeftijd?’
De clinic is gericht op zowel stadsfietsen als e-bikes. Het is de bedoeling dat u uw fiets meeneemt.

‘Ik ga voor Groen Licht!’

Op de website www.groenlichtgroningen.nl is van alles over de campagne te vinden. Groningers kunnen daar online de belofte: ‘Ik ga voor Groen Licht!’ doen. Op de website is te zien hoeveel Groningers de belofte al hebben gedaan. Zo zorgen we ervoor dat mensen onveilig verkeersgedrag openlijk afkeuren.