Fietstsimuleringsproject HiBike gestart

Basisschoolleerlingen in Marum en Vriescheloo gaan een maand lang aan de slag met het fietsspel HiBike. HiBike is een initiatief van de provincie Groningen en Huis voor de Sport Groningen om kinderen en ouders op een leuke manier in beweging te laten komen. De fietsmaand ging op vrijdag 20 september van start met een Kickoff bij de twee deelnemende basisscholen.

Het fietsspel HiBike moedigt kinderen en ouders aan om vaker de fiets te pakken. De kinderen krijgen een beloning voor hun fietsprestaties. Ze verdienen bijvoorbeeld punten voor iedere dag dat ze op de fiets naar school komen. Een week later ontvangen de leerlingen punten als ze de fiets pakken naar de sportclub of muziekles. Als ouders meegaan om de kinderen te begeleiden of samen een avontuurlijke fietstocht maken in het weekend, scoren de kinderen extra punten.

Het spel duurt vier weken. De schoolklas met de meeste fietskilometers valt vrijdag 18 oktober in de prijzen. Een sportcoach van Huis voor de Sport Groningen begeleidt de scholen tijdens de fietsmaand. Na een half jaar komt de sportcoach terug op de basisscholen voor een opfrisweek. Als de proef slaagt, wordt HiBike vast onderdeel van het educatieaanbod van Verkeerswijzer Groningen.