Fietsveiligheidsdag Vinkhuizen trok hele middag bezoekers

In het eerste weekend van de herfstvakantie,vond de allereerste fietsveiligheidsdag van Vinkhuizen plaats.

Na een aantal maanden van voorbereiding wachtten leden van het Wijkoverleg Vinkhuizen, het buurtpreventieteam, de fietsenmakers van Boelies Fietsen en Fietshuizen en de docenten van Verkeerswijzer Groningen met spanning af of er interesse was. En die was er. Ongeveer 100 mensen kwamen gisteren langs. De meesten om hun fiets te laten controleren. En dat was soms ook hard nodig. Naast kapotte fietslampen, versleten banden, slecht werkende remmen werd er soms zelfs een loszittend stuur ontdekt of een verkeerd afgestelde hoogte van het zadel, waardoor bij onverwacht remmen niet beide voeten aan de grond waren. Een aantal bezoekers gaf aan na deze controle terug te gaan naar de fietsenmakers om ze een wat uitgebreidere winterbeurt te geven zodat ze straks helemaal weer veilig kunnen fietsen. Prachtig toch?

De fietsvaardigheden testen op het miniparcours was ook erg leuk. Recht fietsen over een heel smal stukje, zigzaggend een acht fietsen, met in een hand een rekenmachine of kaartje en dan zigzaggen, het werd allemaal getest en van advies en tips voorzien door docenten van Verkeerswijzer Groningen.
De vekeerskennis testen met de fietsquiz was ook erg populair. Er was een fietsquiz voor onder 16 jaar en een van boven 16 jaar. Daar werd her en der nog flink gebroed over de juiste antwoorden. Maar liefst 65 mensen vulden de quiz in. Voor de quiz werden prijzen beschikbaar gesteld door Fietshuizen, Boelies Fietsen, massagepraktijk Minedora en bloemenshop van der Laan. Er zijn 10 prijzen beschikbaar. De winnaars ontvangen maandag bericht.

Alle bezoekers ontvingen ook een gratis zadelhoesje met daarop de logo's van de organisatoren en de tekst Veilig Vinkhuizen. Dit werd mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van winkelcentrum Vinkhuizen. Kinderen vermaakten zich ook prima. De meesten pimpten hun fietsjes en sommigen maakten er ware kunstwerkjes van. Dankzij Albert Heijn Vinkhuizen was er voor elke bezoeker koffie en thee en een plakje cake. WIJ jeugdwerk stelde de picknicktafels en banken beschikbaar en WIJ opbouwwerk twee partytenten. Al met al is er dus met veel instanties uit de wijk een goede samenwerking geweest. Iets wat het Wijkoverleg Vinkhuizen zich continu hard voor maakt. We willen allemaal namelijk de bewoners van Vinkhuizen iets leuks bieden en krachten bundelen is dan het uitgangspunt. Als organisatie kijken we terug op een geslaagde middag. En hopen we hier volgend jaar een vervolg aan te geven.

Bron: Wijkwebsite Vinkhuizen.