folder veilig naar de brugklas voor alle leerlingen van groep 8

Verkeerswijzer Groningen vindt het belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk fietsend naar school gaan. Helaas gebeuren er nog steeds (te) veel ongelukken met jonge kinderen op de fiets. Juist in de periode na de zomervakantie, waarin kinderen langs een nieuwe route naar hun nieuwe middelbare school fietsen.

Om kinderen en hun ouders samen beter voor te bereiden op die nieuwe schoolroute en ze veilig op weg te helpen, heeft Veilig Verkeer Nederland de folder ‘Veilig naar de brugklas’ ontwikkeld. In de folder hebben zij de belangrijkste tips en weetjes op een rijtje gezet, voor zowel kind als ouder. Die tips gaan onder meer over het oefenen van de route, het fietsen in een groep en afleiding op de fiets. Ook staan er tips in van andere leerlingen.

Wij vragen ouders/verzorgers om, voordat het nieuwe schooljaar begint, de nieuwe schoolroute samen met hun zoon of dochter te fietsen om zo samen stil te staan bij de moeilijke punten die de route kent. Door hier samen even bij stil te hebben gestaan wordt de herkenning van de moeilijke punten beter.

Alle basisscholen in onze provincie krijgen in de week van 3 juli folders en een brief voor de ouders/verzorgers met het verzoek om deze aan de kinderen van groep 8 mee te geven.