groningen genomineerd voor fietsstad 2016

De Fietsersbond heeft  vijf genomineerden voor Fietsstad 2016 bekend gemaakt. Groningen is een van de vijf gemeenten die kans maakt op de titel Fietsstad 2016. Overige gemeenten die ook kans maken op de titel zijn: Goes, Maastricht, Nijmegen en Utrecht.

Het thema van de Fietsstadverkiezing 2016 is ‘bikenomics, de waarde van de fiets(er)’. Bij dit thema horen zaken als waarde op het gebied van gezondheid, besparing in de brandstofkosten, het plezier van fietsen, besparing op autowegen en bijvoorbeeld de waarde van woningen in de buurt van fietspaden.

Beoordeling

In het voorjaar van 2016 beoordelen twee juryleden de vijf genomineerde steden. Ze stappen dan samen  met een aantal vertegenwoordigers van de Fietsersbond en mensen van de gemeente op de fiets om te ervaren hoe het is om in de steden te fietsen. Tijdens de fietsrit wordt er vooral gelet op hoe de stad zorgt dat de fietser zich extra welkom voelt. Bovendien moet de stad ook ambitie hebben om het fietsen in de toekomst nog prettiger te maken. De jury maakt de winnaar bekend in mei 2016.