JAARLIJKSE HERDENKINGSDAG VERKEERSSLACHTOFFERS IN TEKEN VAN ´Omgaan met een veranderd leven'.

De Vereniging Verkeersslachtoffers  staat stil bij de impact die een verkeersongeval heeft op de levens van verkeerslachtoffers en nabestaanden. De jaarlijkse nationale herdenkingsdag voor verkeersslachtoffers werd dit jaar gehouden in Lexmond. Dit jaar stond het thema ´Omgaan met een veranderd leven!' centraal.

Sprekers waren behalve slachtoffers en nabestaanden: de heer prof. dr. Antony Pemberton, directeur van de organisatie Intervict van de universiteit van Tilburg en de heer Maks van Middelkoop, wethouder verkeersveiligheid van de gemeente Zederik.

Achtergrond
Jaarlijks vallen onaanvaardbaar veel mensen ten prooi aan het verkeer. In Nederland lag het aantal verkeersslachtoffers in 2016 op 629 verkeersdoden en ruim 20.000 ernstig gewonden. De doelstelling van de overheid is om voor het jaar 2020 het aantal gewonden terug te brengen tot maximaal 10.600. Naar onze mening is dit een te weinig ambitieus doel. Naast het menselijk leed is de economische schade voor Nederland bijzonder groot: 13 miljard Euro op jaarbasis!

Het VVB Groningen ondersteunt de vereniging verkeersslachtoffers financieel bij de organisatie van de jaarlijkse herdenking.