kinderen vragen: let u op in de buurt van onze school?

Basisschoolkinderen in Groningen gaan alweer even naar school. Om die reden gaf Veilig Verkeer Nederland (VVN) op maandag 24 augustus bij OBS ’t Zigt in Delfzijl het startschot voor de jaarlijks terugkerende campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. Op die locatie onthulde locoburgemeester Jan Menninga twee sandwichborden die zijn ontworpen door een leerling van de school. Ze wilden hiermee aandacht vragen voor de gevaarlijke verkeerssituaties rondom de school in Delfzijl.  

Veel ouders laten hun kind(eren) liever niet zelfstandig naar school gaan, omdat er zich rondom de school onveilige verkeerssituaties bevinden. Bijvoorbeeld auto’s die keren, achteruit rijden en op de stoep parkeren. Om  verkeersdeelnemers hierop te wijzen, deelden de leerlingen van groep 7 na de onthulling eigen ontworpen flyers uit bij de school.  

VVN-actiepakket

Het Verkeer- en Vervoerberaad Groningen ondersteunde de actie door 1000 posters op te hangen langs wegen in de provincie. Daarnaast bood ze scholen een VVN-actiepakket aan waarmee scholen zelf een actie kunnen organiseren.