Light It Up Festival in Hoogezand: lichtfestival voor verkeersveiligheid

Op vrijdagavond 23 december vindt in Hoogezand van 17:00 tot 22:00 uur de eerste editie van het Light It Up Festival plaats. Het festival wil jongeren uit de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde bewustmaken van het belang van fietsverlichting en zichtbaarheid in het verkeer. Het festival vindt plaats op de Laan van de Sport in Hoogezand, op de parkeerplaats van het Dr. Aletta Jacobs College.

Tijdens het festival kunnen jongeren deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals het maken van een Light Painting, dronkenmansvoetbal en een Virtual Reality-game. Verder is er een fietsenmaker aanwezig om gratis kapotte fietsverlichting te repareren. Daarnaast zijn er optredens van onder andere het DJ-duo Sister’s Crush en de rappers Oost Wanted, Jeffster en Praydo Stacks. Het festivalterrein wordt aangekleed in een lichtthema.

Het festival wordt georganiseerd door Event Light, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de provincie Groningen. Meer informatie over het Light It Up Festival is te vinden op de Facebookpagina https://www.facebook.com/LIUfestival/ Instagram: LIU_Festival en Snapchat: LIU_Festival.