Modder van de weg? Mooi veur mekoar!

Start moddercampagne in Vlagtwedde

Het is weer oogsttijd. Boeren en loonwerkers rijden met groot materieel om de oogst van het land te halen. De modder die daardoor op de weg komt, kan voor verraderlijk gladde wegen zorgen. De moddercampagne vraagt om onderling begrip en om rekening met elkaar te houden. Vandaag gaf Giny Luth (wethouder van gemeente Westerwolde) het startschot voor de vernieuwde moddercampagne bij Bruggers Loonbedrijf in Vlagtwedde.

De campagne richt zich niet alleen op de boer die met zijn modderige oogstwagen de weg op moet, maar ook op de automobilist of motorrijder. Weggebruikers moeten tijdens oogsttijd alert zijn. Bij modder op de weg is het advies: pas je snelheid aan. Raak je toch in een slip? Onthoud dan: stuur recht, gas los en rustig uit laten rollen. De campagne vraagt om onderling begrip. Als we in het verkeer rekening houden met elkaar, dan komt dat de verkeersveiligheid ten goede. Met elkaar dragen boeren en weggebruikers verantwoordelijkheid voor een veilige oogsttijd. Mooi veur mekoar!

Waarschuwingsborden

Bij kans op modder op de weg staan er waarschuwingsborden langs de weg. En de afspraak is dat de 'vervuilers' de weg zo snel mogelijk weer schoon maken. De medewerkers van Bruggers Loonbedrijf kregen vandaag een T-shirt met de slogan Modder van de weg? Mooi veur mekoar!

Moddercampagne

Op verkeerswijzergroningen.nl staat alle informatie over deze nieuwe campagne en de folders, stickers en posters. De komende tijd is de radiospotje 'Modder van de weg? Mooi veur mekoar!' te horen op RTV Noord.