Modder van de weg? Mooi veur mekoar!

Het is weer oogsttijd. Boeren en loonwerkers rijden met groot materieel om de oogst van het land te halen. De modder die daarmee op de weg komt, zorgt ervoor dat de weg verraderlijk glad kan zijn. Boeren plaatsen daarom waarschuwingsborden en maken de weg schoon. Ziet u toch modder op de weg? Wees dan alert en pas uw snelheid aan. En raakt u onverhoopt in een slip? Onthoud dan: stuur recht, gas los en rustig uit laten rollen… Zo werken we met elkaar aan een veilige oogsttijd!

Om boeren, loonwerkers en weggebruikers te wijzen op hun verantwoordelijkheden bij modder op de weg, presenteert Verkeerswijzer Groningen een compleet vernieuwde campagne. Boeren en loonwerkers worden tijdens de campagneperiode gewezen op hun verantwoordelijkheid voor het schoonhouden van de weg. De campagne voor weggebruikers informeert weggebruikers over wat te doen wanneer ze in een slip raken.

De campagne is de komende tijd te zien en te horen via radiospots op RTV Noord, online reclame en door borden langs de weg. Boeren en loonwerkers ontvangen folders, posters en stickers om het onderwerp op hun bedrijf te bespreken.

Kijk voor meer informatie op www.verkeerswijzergroningen.nl. Download hier ook de folder ‘Modder van de weg?’.