MONO fietscampagne weer van start

Op dinsdag 21 september gaat de MONO fietscampagne weer van start. Onderweg even appen of bellen, het is zo gemakkelijk. Maar het is gevaarlijk, en het mag niet. Er staat zelfs een boete van 100 euro op. Om te zorgen dat minder fietsers hun mobieltje gebruiken in het verkeer, voert Verkeerswijzer Groningen de landelijke MONO-campagne uit in de provincie.

Wist je dat het risico op een ongeval 25 keer groter wordt als je je smartphone in het verkeer gebruikt? En dat vooral binnenkomende berichtjes een grote verleiding vormen om tóch je telefoon even te pakken? Zet hem op stil of hou hem in je zak, dan fiets je veiliger en hou je die honderd euro ook in je zak.

De campagne

Zoals bij elke campagne plaatsen we borden langs de weg en verspreiden we posters. Daarnaast zul je ons op Facebook en Instagram tegenkomen. Nu de coronaregels weer wat soepeler zijn, kun je bovendien ons Verkeerswijzer Groningen team weer in het echt tegenkomen met de 3D afleiding bike en het MONO fotoframe. Wil je weten waar? Hou onze agenda in de gaten!

Wil jij MONO fietsen?

Stop je telefoon in je tas.
Fiets met een oortje als je moet bellen.
Gebruik je je telefoon als navigatie? Zet een houder op je stuur.
Zet je mobiel op stil of in de vliegtuigmodus.
App voor vertrek dat je onderweg bent.