MONO - Ongestoord Onderweg

Op maandag 8 maart gaat de landelijke verkeersveiligheidscampagne MONO, Ongestoord Onderweg van start. Verkeerswijzer Groningen draagt de campagne uit in de provincie Groningen.

Onderweg even een appje sturen, een mail beantwoorden of een kort belletje plegen. Het lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Smartphonegebruik in het verkeer is namelijk levensgevaarlijk. Daarom is het belangrijk om MONO te rijden. Oftewel: ongestoord onderweg, zonder gebruik van de mobiele telefoon.

Doel van deze MONO-campagne is om minder automobilisten sociale media te laten gebruiken tijdens het rijden. Er moet een nieuwe sociale norm ontstaan: je hoeft niet altijd bereikbaar te zijn. Daarnaast is de campagne ook gericht op de sociale omgeving – de mensen die de bestuurders een bericht sturen. Vanuit de gedachte: als je weet dat iemand onderweg is, stuur dan geen berichten.

De campagne in de provincie Groningen

Verkeerswijzer Groningen ondersteunt de campagne MONO Ongestoord Onderweg met borden langs de weg en posters. Daarnaast adverteren we op Facebook. Wie doorklikt, komt op een landingpage  terecht met tips.

Vanwege corona kunnen we helaas geen acties op straat houden. We hopen natuurlijk dat dit bij de volgende MONO-campagne in september, die zich richt op fietsers, wel weer kan.

Meer weten? Klik hier om naar  op onze campagnepagina te gaan.