Motorrijden is een feestje als jij je aan de dresscode houdt

Het voorjaar is in aantocht, hét moment voor veel motorrijders om hun motor weer van stal te halen. Het Verkeer- Vervoerbeaad (VVB) Groningen, het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) en de politie helpen motorrijders graag om veilig op pad te gaan. Dit voorjaar vragen ze via een campagne aandacht voor veilig motorrijden en geven motorrijders tips om beschermd en zichtbaar op pad te gaan. Motorrijders is immers een feestje als je je aan de dresscode houdt!

Goede motorkleding kan levens redden. Een motorpak van leer, nylon of textiel beschermt schouders, ellebogen, rug, heupen en knieën goed bij een val. Dikke handschoenen en hoge schoenen of laarzen zorgen voor extra bescherming. Tot slot is het dragen van een goed passende helm uiteraard verplicht.

Zorg dat anderen je zien!

Niet alleen goede bescherming, maar ook opvallen is belangrijk om ongelukken te voorkomen. Kleding met reflecterend materiaal vergroot de zichtbaarheid van motorrijders. Op de weg zelf is het verstandig om voldoende afstand te houden op andere weggebruikers. Verder is werkende verlichting belangrijk om vooruit te kunnen kijken. Andere weggebruikers zien motorrijders dan bovendien beter.

Technische staat

Tot slot doen motorrijders er goed aan om vóór de eerste voorjaarsrit hun motor te controleren. Het lang stilstaan in de winter is bijvoorbeeld niet goed voor de bandenspanning. Ook de rijvaardigheid even oefenen kan ongelukken voorkomen.

Flyers en posters

Via Facebook (www.facebook.nl/veurjoarindekop) en Twitter (@Veurjoarindekop) geven de VVB’s en de politie de komende periode tips om veilig en zichtbaar op pad te gaan. Ook hebben motorclubs, -dealers en –rijscholen inmiddels campagneposters en flyers ontvangen om zelf op te hangen en uit te delen. Bovendien is de campagne vanaf deze maand in de hele provincie te zien op borden langs de kant van de weg.

De flyer met tips kunt u in de bijlage hiernaast bekijken.