Motorrijden is een feestje als jij je aan de dresscode houdt

Verkeerswijzer Groningen en de politie vragen dit voorjaar aandacht voor veilig motorrijden en geven motorrijders tips om goed beschermd op pad te gaan. Misschien heb je zelf ook plannen om binnenkort een eerste voorjaarsrit te maken. Denk dan heel even aan een goede voorbereiding: zorg dat je motor in orde is, dat je goed beschermde kleding hebt en oefen het rijden weer even.   

Goede motorkleding kan levens redden. Draag daarom een motorpak van leer, nylon of textiel die schouders, ellebogen, rug, heupen en knieën goed beschermt. Dikke handschoenen en hoge schoenen of laarzen zorgen voor extra bescherming. Tot slot ben je natuurlijk verplicht om een goed passende helm te dragen.

Zorg dat je zichtbaar bent!

Niet alleen kleding, maar ook opvallen draagt bij aan een veilige rit. In kleding met reflecterend materiaal val je op. Op de weg zelf is het verstandig om voldoende afstand te houden op andere weggebruikers. Goed werkende verlichting is belangrijk om vooruit te kunnen kijken en zorgt ervoor dat andere weggebruikers je zien. Zij zijn in de wintermaanden vaak lange tijd geen motor tegengekomen en zien je dus niet altijd op tijd. Tot slot is het goed om bij een motor die in de winter een lange tijd heeft stilgestaan de bandenspanning en het oliepeil te checken.

Uitgebreide tips

Kijk voor de uitgebreide tips en motornieuwtjes op www.Facebook.com/veurjoarindekop of volg @Veurjoarindekop op Twitter (beide openen in nieuw tabblad). Meer informatie over deze en andere campagnes staat op www.verkeerswijzergroningen.nl/motorrijderscampagne. Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen.