Nationale FietsTelweek 19 september van start: doe mee!

Op 19 september gaat de Nationale FietsTelweek weer van start. Vanaf dan worden een week lang de fietsbewegingen in onze provincie (en in het hele land) geregistreerd. Dat gebeurt via een app, die fietsers kunnen downloaden. De app houdt bij welke route zij afleggen en wat de eventuele knelpunten op de route zijn. De uitkomsten worden door de provincie en gemeente Groningen gebruikt om het fietsnetwerk te verbeteren. Wie meedoet maakt kans op een fiets.

De vernieuwde FietsTel-app is te downloaden op de smartphone, via zowel de App Store als Google Play. De app houdt bij hoeveel iemand fietst en welke route hij volgt. Op 19 september start de app automatisch met meten. De FietsTelweek loopt tot en met 25 september. Meer informatie vind je ook op www.fietstelweek.nl en op de Facebook- en Twitterpagina van de FietsTelweek.

Scholieren

Dit jaar gaat er extra aandacht uit naar middelbare scholieren: zij worden opgeroepen om ook mee te tellen. Zij maken immers veel gebruik van de fiets. Hun informatie is dan ook heel bruikbaar bij het maken van beleid. Voor scholieren die meedoen, is er een bijzondere prijs beschikbaar: een helikoptervlucht boven Nederland met de hele klas.

FietsTelweek 2015

Het is dit jaar de tweede keer dat FietsTelweek wordt gehouden. In 2015 deden bijna 3000 Groningers mee. Samen legden ze ruim 122.000 kilometer af. Landelijk namen ruim 56.000 mensen deel, die samen ruim twee miljoen kilometer aflegden. De Grote Markt en de Oostersingel in Groningen kwamen terecht in de top tien van de drukste fietspaden van Nederland. Groningen stond vorig jaar op de derde plaats van steden met het grootste aantal deelnemers aan de FietsTelweek, na Amsterdam en Utrecht.