nieuwe parkeermogelijkheden rondom groningen vanaf 2016

In de loop van 2016 is Groningen twee P+R-terreinen rijker: aan de westkant van de stad bij Reitdiep en in het oosten bij Meerstad. Langs de N355, de provinciale weg vanuit Zuidhorn naar Groningen, gaat in de loop van 2016 het nieuwe terrein bij nieuwbouwwijk Reitdiep open. Tegelijkertijd start dan de aanleg van het P+R-terrein aan de Driebondsweg, tegen de Oostelijke Ringweg aan. Er komen dan ruim 400 nieuwe autoplaatsen bij.

Het P+R-terrein bij Zernike, waar het verkeer uit de richting Zuidhorn tot nu toe gebruik van kan maken, staat vaak overvol. Dat komt omdat medewerkers van de onderwijsinstellingen en studenten hier ook parkeren. Daarom komen bij het toekomstige P+R-terrein bij de wijk Reitdiep 300 nieuwe parkeerplekken.

P+R Meerstad

P+R Meerstad moet het gat tussen de P+R’s van Kardinge en de Euroborg opvullen. Het terrein komt langs de Driebondsweg, die parallel aan het Eemskanaal loopt. Wie hier zijn auto parkeert, kan met de Q-linkbus snel het UMCG, de binnenstad of het Hoofdstation bereiken. Doordat dit najaar de Sontbrug opengaat voor verkeer ontstaat er een snelle verbinding tussen de oostelijke ringweg en het oostelijke deel van de binnenstad. Het nieuwe P+R-terrein biedt dan een uitkomst voor bezoekers uit de richtingen Hoogezand en Delfzijl.

Actuele informatie

Beide terreinen krijgen panelen waar actuele informatie over bustijden op staat, een overdekte wachtruimte, fietsenstallingen en toiletten. Dankzij informatiepanelen die langs de N355 bij Zuidhorn en de A7 vanuit Hoogezand komen te staan, kunnen automobilisten zien of er nog vrije parkeerplekken op het P+R-terrein zijn.