Onderhoud Westelijke Ringweg tussen 21 maart en 27 mei

Tussen 21 maart en 27 mei vinden op de Westelijke Ringweg in Groningen tussen de Peizerweg (ter hoogte van de Vesta) en het Hoendiep (ter hoogte van de inrit van de woonboulevard) onderhoudswerkzaamheden plaats. Van 4 tot 8 april en van 25 tot 29 april zijn er op- en afritten afgesloten. Tijdens de werkzaamheden blijven bedrijven goed bereikbaar.

Doorgaand verkeer blijft in deze periode mogelijk. Het verkeer moet wel rekening houden met een beperkt aantal rijstroken en de afsluiting van op- en afritten. Voor de omgeving is er af en toe geluidsoverlast.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de vangrails tussen de rijbanen, het schoonmaken en repareren van het beton en het schoonmaken van diverse schermen. Met name de werkzaamheden aan de vangrails zorgen voor geluidsoverlast.

Afsluitingen op- en afrit

De verwachting is dat van maandag 4 april tot en met vrijdag 8 april de oprit vanaf de Peizerweg richting de Westelijke Ring/Zuidhorn en vervolgens de afrit van de Westelijke Ring naar het Hoendiep wordt afgesloten. Van maandag 25 april tot en met vrijdag 29 april is de oprit vanaf het Hoendiep in de richting van de Westelijke Ring/Gasunie en vervolgens de afrit richting de Westelijke Ring/Peizerweg afgesloten. Op Koningsdag (27 april) zijn er geen afsluitingen.

Meer informatie

Meer informatie en de laatste stand van zaken over de werkzaamheden en afsluitingen is te vinden op www.ringgroningen.nl (opent in nieuw tabblad).