'ONderweg ben ik OFFline’ campagne weer gestart

Sinds dit najaar voert het ministerie van Infrastructuur en Milieu wederom campagne rond het thema ‘Aandacht in het verkeer’. Deze campagne loopt tot half december 2017 en richt zich op zowel automobilisten als fietsers. Doel is om hen bewust te maken van het afleidende effect van smartphonegebruik tijdens het rijden en van de risico´s die dat gedrag oplevert voor de eigen veiligheid en die van andere verkeersdeelnemers.

Veel mensen doen het wel eens: een berichtje sturen, je mail lezen of de laatste tweets checken tijdens het autorijden of op de fiets. Toch is een aantal seconden je aandacht niet op de weg houden heel erg riskant. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere weggebruikers. Daarom wordt er landelijk weer aandacht gevraagd voor de campagne ‘ONderweg ben ik OFFline’ die laat zien dat appen, facebooken, tweeten etc. niet samengaat met veilige en verantwoorde verkeersdeelname.

VerkeerswijzerGroningen zorgt ervoor dat deze boodschap op verschillende manieren automobilisten en fietsers bereikt. Hiervoor worden in de provincie Groningen in de periode van 23 oktober tot en met 10 november in totaal 280 borden langs de weg geplaatst. Bovendien zijn er 215 campagne posters met de slogan 'ONderweg ben ik OFFline' verstuurd aan bibliotheken, gemeentehuizen, tankstations en politiebureaus. Via  interactieve gastlessen van TeamAlert en 'Veilig Verkeer Nederland' bereikt de boodschap ook ca. 5000 scholieren in de regio.
Voor meer informatie over deze campagne en de activiteiten klik hier.