Tevreden bus- en treinreizigers in Groningen en Drenthe

Busreizigers in Groningen en Drenthe zijn tevreden over de verschillende stads- en streeklijnen. Dit blijkt uit de resultaten van de landelijke OV-klantenbarometer. Busreizigers beoordeelden de stads- en streeklijnen met een 7,6. De Qliners kregen dit jaar als beoordeling een 7,8. De regionale trein in Groningen werd gewaardeerd met een 7,4.

Uit het onderzoek blijkt ook dat reizigers tevreden zijn over de Q-linkbussen. Deze scoren een 7,5. Reizigers hebben daarbij vooral waardering voor het gemak bij het instappen. Als verbeteringspunten worden het tarief en informatie bij vertraging genoemd. De Qliners werden beoordeeld met een 7,8. Vorig jaar was dit 7,6. Het cijfer voor (kans op) zitplaatsen is een 8,9. Dit komt waarschijnlijk door de inzet van de nieuwe 15 meter bussen, die voor een groter aantal zitplaatsen zorgen.

Regionale trein Groningen

De regionale treindienst van Arriva werd dit jaar beoordeeld met een 7,4. In 2013 was dit nog een 7,5. De noordelijke treindiensten scoren nog wel beter dan de regionale treindiensten. Deze kregen van reizigers een 7,3. Het op tijd rijden van Arriva werd gewaardeerd met een 8,0. In het oordeel over de (kans op) zitplaatsen is een kleine daling te zien: van een 8,0 naar een 7,8. De sociale veiligheid in treinen krijgt van de reiziger een 7,8.

Wilt u meer weten over de OV-klantenbarometer? Kijk dan op:  www.ovklantenbarometer.nl