Overheidscampagne voor veiligheid bij wegwerkzaamheden krijgt extra impuls

Op veel plekken in Nederland wordt aan de weg gewerkt. Dit kan soms wat hinder geven, bijvoorbeeld doordat u om moet rijden of later op uw bestemming aankomt. Toch is werken aan de weg noodzakelijk om verkeerssituaties te verbeteren. Om wegwerkzaamheden voor zowel de weggebruiker als de wegwerker prettig te laten verlopen, voeren de noordelijke wegbeheerders, de politie en het Openbaar Ministerie dit najaar opnieuw de campagne ‘Samen wegwerken’. Deze campagne is een vervolg op eerdere acties rondom wegwerkzaamheden.

De campagne is gelanceerd omdat er regelmatig onveilige situaties ontstaan bij wegwerkzaamheden. Weggebruikers letten niet goed, rijden te hard of vertonen ander onveilig gedrag. Onveilige situaties kunnen ook ontstaan doordat wegwerkers zelf te weinig aandacht geven aan veiligheid tijdens hun werk. Samen kunnen we de veiligheid bij wegwerkzaamheden verbeteren. Wegwerkers door veilig en vlot te werken, de wegbeheerder door de werkzaamheden goed te plannen en de weggebruiker door goed uit te kijken en rustig te rijden als hij langs werkzaamheden rijdt.

‘Samen wegwerken’

De boodschap van Samen wegwerken wordt onder andere verkondigd via radiocommercials. Ook op de achterkant van vrachtwagens kunt u Samen wegwerken tegenkomen. Verder hangen er posters bij tankstations en zijn er online banners. Bouwbedrijven en wegbeheerders kunnen bovendien campagnematerialen bestellen, zoals hekwerkspandoeken, posters en pennen. Ook zijn er filmpjes beschikbaar waarin wegwerkers tips krijgen om veilig te werken.

Kijk voor meer informatie over de campagne op www.samenwegwerken.nl of op https://www.facebook.com/samenwegwerken/.