Politiekids spreken automobilisten aan over het belang van veilig oversteken

Eind november kwamen de 'politiekids Groningen' weer in actie. Deze keer spraken de kinderen, onder begeleiding van de politie, op de Bedumerweg automobilisten aan over het belang van veilig oversteken op zebrapaden. De politie gaf de bestuurders een stopteken, waarna de kinderen hen aanspraken en een folder gaven.

Politiekids Groningen bestaat uit ongeveer twintig kinderen uit de wijken Indische Buurt, Korrewegwijk en De Hoogte. De politie probeert vijf tot zes keer per schooljaar een actie uit te voeren met de politiekids. Het doel is om de kinderen op een leuke manier iets te leren en om hen kennis te laten maken met het politiewerk. Deze keer draaide de actie om verkeersveiligheid, maar er is ook wel eens aandacht besteed aan bijvoorbeeld woninginbraak of fietsverlichting.

Politiekids

Politiekids is begonnen als een buurtproject in Amsterdam. Inmiddels is het ook overgewaaid naar Groningen. Kinderen gaan als politiekids samen met de politie de buurt in, met elke keer een ander thema. Het is een methode om een goede, vriendschappelijke en gezonde relatie op te bouwen tussen politie en buurtkinderen en hun ouders. De kinderen (en hun ouders) worden zich zo bewust van de heersende normen en waarden en leren wat de gevolgen zijn van ontoelaatbaar gedrag in hun woonomgeving.