provincie investeert 5 ton in verbeteren fietspaden

De komende jaren investeert de provincie Groningen vijf ton in het fietsverkeer. Het gaat om maatregelen die het fietsen in de provincie aantrekkelijker moet maken. Een aantal fietspaden wordt dit jaar nog aangepast. Zo wordt het fietspad langs het Noord-Willemskanaal richting Haren aangepakt en is er geld beschikbaar voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op de fietsroute tussen Groningen en Hoogezand. Daarnaast worden kleine knelpunten op de schop genomen en houdt de provincie verschillende voorlichtingscampagnes. 

Binnenkort wordt het fietspad langs het Noord-Willemskanaal aangepakt. Tussen de Witte Molen en Groningen-Zuid wordt de route opgewaardeerd naar de zogenoemde 'Fietsroute Plus-kwaliteit'. Verbreding van het fietspad is daar een onderdeel van. De verbinding tussen de Meerweg in Haren en de Van Ketwich Verschuurlaan in Groningen is belangrijk voor de bereikbaarheid per fiets van de stad Groningen tijdens de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg. 

Tussen Groningen en Hoogezand wil de provincie de verkeersveiligheid op het fietspad verbeteren. Dit gebeurt door knelpunten op het fietspad aan te pakken, door voorlichting en controle van de politie. 

Investeren in fietsverkeer belangrijk

Volgens gedeputeerde Mark Boumans is het belangrijk om te investeren in het fietsverkeer: "Veel mensen stappen op de fiets om naar hun werk of naar school te gaan. Fietsen is gezond en is goed voor het milieu. Bovendien is de fiets een mooi alternatief voor de auto of het openbaar vervoer op het moment dat er werkzaamheden plaatsvinden in de stad, zoals bij de Zuidelijke Ringweg."