Remwegdemonstratie in Groninger woonwijk

Verkeerswijzer Groningen organiseerde in de maand juni acties in verschillende gemeenten om inwoners bewust te maken van de gevaren van te hard rijden in woonwijken

Te hard rijden in woonwijken is een groot probleem in de provincie Groningen. Terwijl je juist zou willen dat kinderen veilig buiten kunnen spelen en veilig zelfstandig van en naar school kunnen komen. Bewustwording is een belangrijk aspect van veilig verkeersgedrag. De meeste mensen onderschatten  de remweg van een voertuig en de invloed van snelheid hierop. Op 22 juni vond er bijvoorbeeld een demonstratie plaats aan de Thorbeckelaan (aan de kop van de Savornin Lohmanlaan). Een deel van de staat werd daarvoor afgesloten.

Remwegdemonstratie

In opdracht van Verkeerswijzer Groningen werd met een remwegdemonstratie getoond welk effect snelheid heeft op de remweg van een auto. De instructeur liet eerst zien hoe lang de remweg van een auto was bij een snelheid van 30 km/uur, en daarna bij 50 km/uur. 

De remwegacties zijn een aanvulling op de landelijke campagne 'hou je aan de snelheidslimiet'. De campagne beoogt het aantal automobilisten dat harder rijdt dan de toegestane maximum snelheid te verminderen.