Smeren wegwerkers ‘m voor veiligheid?

Volgende week begint de bouwvak. Voor sommige wegwerkers tijd om het werk af te ronden. Toch werken er ook veel door. Om aandacht te vragen voor veiligheid bij wegwerkzaamheden kregen de wegwerkers de afgelopen week een cadeautje van het promotieteam van ‘Samen wegwerken’. Het team reed door de noordelijke provincies en deelde daar zonnebrandcrème uit onder het motto ‘Smeer jij ‘m voor veiligheid?’. Wegwerkers kregen ook een pen met handige tips om veilig te werken.

Het promotieteam reed op woensdag 1 en donderdag 2 augustus onder andere langs wegwerkzaamheden in Kollum, Nieuw Schoonebeek en Aduard. De wegwerkers reageerden verrast en bovenal positief, omdat ze het belangrijk vinden dat er aandacht is voor veiligheid bij wegwerkzaamheden. Uit onderzoek blijkt dat 40 procent van de wegwerkers zich niet veilig voelt tijdens het werken aan auto(snel)wegen. Ook ontstaan er regelmatig gevaarlijke situaties bij werkzaamheden aan de weg. Bijvoorbeeld vanwege onveilig verkeersgedrag van weggebruikers of doordat er bij wegwerkers onvoldoende aandacht is voor veilig werken.

 

Samen wegwerken

Samen wegwerken is een initiatief van de drie noordelijke provincies, Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie. Ze zetten zich samen met brancheorganisaties Bouwend Nederland, MKB INFRA, CUMELA Nederland en TLN sinds vorig jaar in voor een betere veiligheid bij wegwerkzaamheden.

Wilt u meer informatie over de campagne ‘Samen wegwerken’? Kijk dan op www.samenwegwerken.nl of op de Facebookpagina www.facebook.com/samenwegwerken.