Startschot campagne  "Ik val op"

Op woensdagmiddag 15 november heeft Wethouder Marco Metscher het startschot gegeven voor de campagne "Ik val op"  in zijn gemeente Hoogezand-Sappemeer. Samen met vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland sprak hij fietsers zonder licht aan en deelde fietslampjes uit. De actie vond plaats bij het winkelcentrum de Hooge Meeren in Hoogezand. Bij 30% van de gecontroleerde fietsers was de verlichting niet op orde!

De fietsverlichtingsactie wordt  in de maanden november en december op 15 verschillende plekken in de provincie Groningen georganiseerd. Tijdens deze actie spreken vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland fietsers zonder licht aan, geven voorlichting en delen fietslampjes en folders uit. Met goede fietsverlichting val je als fietser beter op en fiets je veiliger. Uit onderzoek blijkt dat nog steeds 40% van de fietsers zonder licht fiets. Reden genoeg om ook dit najaar weer aandacht te vragen voor fietsverlichting.

Campagne

Deze fietsverlichtingsactie is een van de manieren waarop Verkeerswijzer Groningen dit najaar aandacht vraagt voor veilig fietsen. Op 80 fietspaden en 33 schoolpleinen door de hele provincie worden milieuvriendelijke krijttekeningen aangebracht met de Ik val op-boodschap.

Daarnaast ontvangen scholen, bibliotheken, gemeentehuizen en politiebureaus de speciale Ik val op-poster. Basisscholen kunnen bovendien een ‘Zichtbaarheidspakket’ van VVN aanvragen. Daarmee kunnen zij ook meedoen aan een zichtbaarheidswedstrijd. De Lichtbrigade Toolkit, die scholen in 2015 hebben ontvangen is ook goed te gebruiken bij deze fietsverlichtingsactie.

Meer informatie over onze campagne kunt u hier vinden

Ook zijn er in deze periode extra politiecontroles. Alle acties zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat fietsers in het verkeer beter opvallen en zo veiliger aan het verkeer deelnemen.