Succesvolle fietsverlichtingsacties in stad Groningen

In het kader van de Groningse fietsverlichtingscampagne 'Ik val op in Groningen' organiseerde Verkeerswijzer Groningen de afgelopen weken twee fietsverlichtingsacties in de stad Groningen.

De acties waren een groot succes. Bij de eerste actie, vlakbij het Academiegebouw en de universiteitsbibliotheek, bleek al dat er in de stad nog veel mensen zonder licht fietsen. Voorbijkomende fietsers zonder licht kregen van het promotieteam fietslampjes cadeau, waarmee zij hun reis veilig konden vervolgen. De tweede actie vond plaats bij de Korreweg en het Noorderplantsoen. Ook daar zijn veel fietsers van fietsverlichting voorzien. In totaal zijn er, over beide acties gezien, zo’n duizend fietslampjes uitgedeeld. Naast lampjes deelde het promotieteam ook fietsverlichtingsfolders uit en gaven zij voorlichting.

Fietsacties in provincie

Naast de acties in de stad Groningen zijn er door de hele provincie in totaal zeventien fietsverlichtingsacties gehouden. Die acties zijn uitgevoerd door een team van Veilig Verkeer Nederland. Ze verliepen goed en leverden veel positieve reacties op. Er zijn in totaal bijna 5.000 fietsers gecontroleerd. De actie op het Zernikecomplex in Groningen bleek het meest succesvol. Studenten waren erg blij met de actie en vertelden elkaar erover via sociale media. Tussen Haren en Groningen en Appingedam en Delfzijl was het ook erg druk. Tussen Hoogezand en Groningen en Ten Boer en Groningen waren de minste fietsers. De aanwezige fietsenmakers hebben fietslampen en andere kleine mankementjes gerepareerd en de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland deelden presentjes uit aan fietsers die wel verlichting hadden.

Klik hier voor meer informatie over de fietsverlichtingscampagne in Groningen.