TeamAlert houdt fietsverlichtingsactie in Academiegebouw

Op woensdag 27 januari heeft TeamAlert een fietsverlichtingsactie gehouden in het Academiegebouw van de RuG in Groningen. Studenten fietsen vaak zonder fietsverlichting. Reden dus voor actie.

Vier teamleden van Team Alert spraken passerende studenten aan over fietsverlichting. Voor de actie waren twee speciale fietsen neergezet. Degene die het aandurfde kon daarop plaatsnemen. Wanneer de studenten hard genoeg trapten kregen zij een filmpje te zien met als boodschap: een echte student fietst verlicht. Naast de actie met de speciale fietsen konden studenten ook hun handtekening zetten op een speciale poster. Daarmee deden zij op symbolische wijze de belofte dat zij voortaan licht zouden voeren op de fiets. In ruil voor hun handtekening kregen de studenten een gratis setje ‘wegwerp-fietslampjes’. Ook werden folders uitgedeeld van de fietsverlichtingsactie ‘Fiets Verlicht’.

TeamAlert

TeamAlert is een verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren. Ze zijn expert in de combinatie van verkeersveiligheid en jongerencommunicatie. Het team bestaat uit een groep betrokken young professionals met een gezamenlijk doel: verkeersveiligheid vergroten onder leeftijdsgenoten. Daarbij zijn originaliteit, creativiteit en humor heel belangrijk.