Veilig op de fiets in het najaar

De winter komt eraan: de dagen worden korter en het weer wordt kouder en natter. Daar moeten we niet alleen onszelf goed op voorbereiden, maar ook onze fietsen. Ze moeten goed verlicht zijn nu we meer in het donker fietsen en de remmen en banden moeten klaar zijn voor gladheid en sneeuw. Het is tijd voor een uitgebreide najaarscheck.

Op verschillende plekken in de provincie wordt hier extra aandacht aan besteed. Zo werd er bij de leerlingen van C.B.S. De Delta in Zevenhuizen een fietscontrole gehouden met medewerking van Veilig Verkeer Nederland. Ook medewerkers van het UMCG konden hun fiets laten checken: zij konden in november hun fiets ’s ochtends inleveren en aan het einde van de middag weer ophalen. Met deze voordelige, snelle check stimuleerde het UMCG zijn medewerkers om ook in het najaar op de fiets naar het werk te komen.

Controle

Ook de politie is weer extra hard aan het controleren op de fietsverlichting. Nog niet iedereen heeft zijn fiets klaar voor het najaar, zo bleek uit verschillende controles in oktober: honderden boetes werden uitgedeeld voor het niet in orde hebben van het fietslicht. Vraag je je af welk fietslicht je het beste kunt aanschaffen? Lees dan dit artikel: [artikel over verblinding]