Verkeersexamens in Groningen in volle gang

In vrijwel alle gemeenten in Groningen doen leerlingen van groep 7 en/of 8 mee aan het praktisch verkeersexamen. Veilig Verkeer Nederland (VVN) wil hiermee extra aandacht vragen voor de overgang van leerlingen van groep 8 naar de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Scholieren fietsen vaak lange afstanden naar de middelbare school. Door de verkeersexamens worden de overige weggebruikers ook weer even gewezen op de aanwezigheid van kwetsbare verkeersdeelnemers.

De examens in de stad Groningen zijn in volle gang. Op 23 en 24 mei fietsten veel leerlingen de examenroute in de wijk Helpman. Vanaf startlocatie gereformeerde kerk De Ark fietsten de leerlingen een route van ongeveer vijf kilometer door de wijk. Studenten van de Uniformenopleiding van het Alfa College bemanden de controleposten en beoordeelden de leerlingen op het wel of niet goed uitvoeren van de vereiste verrichtingen.

Persmoment

Op 30 mei wordt in de wijk Vinkhuizen het verkeersexamen gefietst. Er vindt op die dag bij startlocatie Wijkcentrum ’t Vinkhuys vanaf 08.15 uur een persmoment plaats. Wethouder Paul de Rook is daar bij aanwezig. Hij zal de leerlingen kort toespreken en vervolgens naar de eerste controlepost gaan om daar de speciaal ontwikkelde controleapp te gaan testen. De app registreert de scores van de leerlingen tijdens het afleggen van hun verkeersexamen. Maarten Wiersema van Studio 45, die de app ontwikkelde, zal Paul de Rook uitleg geven over hoe de app werkt. De wethouder heeft vervolgens de belangrijke taak om de eerste leerlingen die de route in Vinkhuizen gaan fietsen te beoordelen op hun verrichtingen.

De verkeersexamens in de provincie Groningen worden mogelijk gemaakt door Verkeerswijzer Groningen.