Verkeersveiligheidslabel voor OBS De Klimop in Ter Apelkanaal

Basisschool De Klimop in Ter Apelkanaal kreeg op vrijdag 23 februari om 12:00 uur bezoek van wethouder Harrie Brunen van de gemeente Westerwolde. De wethouder heeft het Gronings Verkeersveiligheidslabel uitgereikt.

Scholen met dit label zetten zich met structurele verkeerseducatie in voor verkeersveiligheid voor hun leerlingen. Een school met een dergelijk label heeft aandacht voor de verkeersveiligheid rondom de school-thuisroutes. Daarnaast organiseren deze scholen verkeerseducatie-activiteiten en wordt er gewerkt met een actuele lesmethode. Op dit moment zijn er 60 basisscholen in de provincie Groningen die het Verkeersveiligheidslabel hebben. O.B.S. De Klimop is na De Hoeksteen, H. Gerardus, Bonifatius, De Loopplank, De Vlinder, De Vlonder, SWS Pork en De Wegwijzer de negende school in de gemeente Westerwolde die het label in bezit krijgt. 

Dit label wordt uitgereikt onder de verantwoordelijkheid van Verkeerswijzer Groningen. Dit is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Verkeerswijzer Groningen vindt het belangrijk dat scholen het label halen en stimuleert en motiveert scholen om mee te doen.